Torsdag 13 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

0-0 i derby där flera såg rött

Lördagens herrjuniorderby mellan Burträsk och Robertsfors slutade 0-0. Om det var i fröjd och gamman kan diskuteras. Det var nämligen snudd på fler utvisningar än målchanser i matchen.

BURTRÄSK · Published maj 16, 2020 at 18:15

Ändå var det inte någon ful match. Burträsk hade ett visst övertag i det fysiska spelet, medan RIK hade dito i det tekniska spelet. Huruvida teknik premieras på ett underlag som Tjärnbackavallens askgrå matta kan förstås diskuteras.

Robertsfors hade ett bra grepp inledningsvis och skulle naturligtvis ha tagit ledningen i den tionde minuten. När alla på arenan såg notoriske målskytten Timon Andersson bli frispelad på öppet mål från två meter, var det många som vände blicken mot mittcirkeln. Dock bara för att sedan inse att bollen gått i stolpen.

RIK hade även en nick på hörna som gick metern över och BIK en svagt avslut utanför på ett halvt friläge. I övrigt var det svårt att skilja lagen åt i första halvlek.

Även andra halvlek inleddes jämnt. Det var först när RIK fick en spelare utvisad för olämpligt språkbruk som RIK faktiskt tog greppet i matchen. Det var också där som den allmänna moralen i matchen försämrades.

Strax efteråt var Burträsks målvakt ute och spekulerade utanför straffområdet och drog ned en RIK:are som hade bra läge för målchans. Dock blev det bara gult kort. En av RIK-ledarna, som förespråkade rött kort, blev själv avvisad efter två gula och ett rött kort i snabb följd.

RIK fortsatte behålla greppet och fick även med sig en utvisning, då en BIK-back fick rött kort i en motsvarande situation som målvakten innan.

Burträsks anfallsspel i andra halvlek handlade mest om utsparkar från målvakten, som Oskar Larsson sprang själv på. BIK kom inte närmare mål än ett ribbskott.

RIK hade ett lysande läge till mål på ett friläge. Anfallaren aviserade tidigt hur han skulle avsluta, men det var ändå en bedrift av målvakten att slänga sig ned med en handparad och lyckas styra bollen till hörna.

Allt sammanvägt borde RIK definitivt ha vunnit matchen med uddamålet. Två mycket kompetenta försvar minskade effektivt chanserna för målgörande.

Hotande snö- eller hagelbyar fanns i närheten, men störde aldrig matchen.

Äntligen en publik aktivitet i Ljusvattnet

LJUSVATTNET Pimpeltävling och logdanser; allt har fått ställas in till följd av coronapandemin. Men byaloppisen kunde ändå genomföras tack vare smart planering och byns enorma...

Befarar fler drunkningsolyckor

SOMMAR Sol, värme, bad och ledigt på hemmaplan. Då ökar drunkningsolyckorna. Det är så pass mycket att Svenska Livräddningsällskapet går ut och varnar.
Sport