Söndag 27 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Det vackra sensommarvädret bidrog starkt till att det var en strid ström av besökare till Ljusvattnets loppisförsäljare. Foto: CALLE RISING

Äntligen en publik aktivitet i Ljusvattnet

Pimpeltävling och logdanser; allt har fått ställas in till följd av coronapandemin. Men byaloppisen kunde ändå genomföras tack vare smart planering och byns enorma areal.

LJUSVATTNET · Published aug 12, 2020 at 15:15

Ljusvattnet har genom åren profilerat sig som ”Byn som aldrig sover”.

Fast under detta coronaår har allt fått ställas in.

Men under lördagen blev det ändå en favorit i repris; Ljusvattnets byaloppis.

På inte mindre än 14 platser i byn, gick det att fynda allt mellan antenn och jord.

Serveringen var coronasäkrad med glest utplacerade bord och detta virusår blev det korv och kolgrillade hamburgare utomhus.

– Besökarna visar stor förståelse för att man är en bit ifrån varandra, säger Carin Lundberg, från arrangerande kapellföreningen.

Det kom ovanligt många besökare till Ljusvattnet denna dag, och glädjen över att få träffa andra och göra något roligt tillsammans var påtaglig.

– Jag hittade en fin klädhängare för tio kronor, ett fynd, säger Camilla Lundström, som skall ge bort den som present till sina barnbarn.

– Folket är köpvänliga, säger Kent Daneli som redan tidigt på dagen har sålt en hel del.

– De får bjuda vad de vill betala, och så ska det ju tjollras, och efter det blir det affär eller inte, säger Kent som just nobbat ett skambud på sina fina pilbågar.

Holm-gång med skräll-Seger?

BODBYSUND/UMEÅ När Olivia Holm från Bodbysund blev allsvensk såg hon mest fram emot duellerna med Caroline Seger. Till helgen är det dags för rond två.

Framgångs-Saga i Skåne

NORRA ÅBYN I våras blev hon yngst någonsin i svenska sportkörningslandslaget och det skrivs hela tiden nya kapitel för Saga Pettersson. Nyligen tävlade hon framgångsrikt i Skåne.

Vill du köpa en förskola?

ROBERTSFORS Sugen på en förskola? Nu finns två stycken till salu i Robertsfors.