Söndag 27 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Martinsons fortsätter att leverera. Senaste stora projektet är kontoret till Komatsu forests nya fabrik i Umeå. Foto: MORGAN BOHMAN

Bra fart hos Martinsons trots coronakrisen

Martinsons i Bygdsiljum söker ny huvudägare, men än så länge har det inte hänt så mycket säger Lars Martinson, koncernchef. Däremot ser orderboken väldigt bra ut trots den rådande coronapandemin.

BYGDSILJUM · Published jul 6, 2020 at 07:15

Nyligen blev det klart att Martinson ska leverera stommen till kontorsdelen i Skogsmaskintillverkaren Komatsu Forest nya jättefabrik på totalt 40 000 kvadratmeter i Umeå. Stommen till den sex våningar stora kontorsdelen kommer att bestå av limträ och KL-trä.

– Det var jätteroligt. Det är kontoret vi ska leverera. Vi har många kontor på gång nu, vi bygger ett stort kontor i Skellefteå nu som heter Svalan och nu har vi börjat leverera till Sveriges största träkontorshus i trä, Magasin X i Uppsala. Sedan har vi ett till kontor på gång
i Örebro. Så kontorssidan ser väldigt bra ut, fortsätter Lars Martinson.

Fastigheten Svalan byggs i nivåer på fyra till sju våningar och Magasin X byggs i sju våningar.

Till skillnad från många andra företag i dag som har det kämpigt ekonomiskt märker Martinsons inte av rådande coronapandemi.

– Jag måste säga att det har varit otroligt lugnt. Vi har inte märkt av det på vår marknad. Det har tuffat på och vi har levererat i vanlig takt. Så övergripande har vi inte påverkats någonting. Vi är glada över att vara
i den bransch vi är.

Hur går det med letandet efter en ny huvudägare?

– Ingenting har hänt än, så jag har mycket lite att informera om, avslutar Lars Martinson.

Vi har många kontor på gång nu

Holm-gång med skräll-Seger?

BODBYSUND/UMEÅ När Olivia Holm från Bodbysund blev allsvensk såg hon mest fram emot duellerna med Caroline Seger. Till helgen är det dags för rond två.

Framgångs-Saga i Skåne

NORRA ÅBYN I våras blev hon yngst någonsin i svenska sportkörningslandslaget och det skrivs hela tiden nya kapitel för Saga Pettersson. Nyligen tävlade hon framgångsrikt i Skåne.

Vill du köpa en förskola?

ROBERTSFORS Sugen på en förskola? Nu finns två stycken till salu i Robertsfors.