Måndag 18 februari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Burträsk nära tämja tigrarna

I lördags spelade Burträsk HC sin första hemmamatch i Alltvåan på sex år. Trots att grundspelet hackade betänkligt var man nära att tämja Brooklyn Tigers. Det blev förlust med 3-4, men det var spännande ända till slutsignalen.

BURTRÄSK · Published jan 23, 2019 at 12:15

Burträsk hade hunnit med att spela borta mot LN91, förlust 2-4.

– En ganska dålig match där inget av lagen fick i gång spelet, säger BHC-tränaren Mikael Holmberg, som ändå kan glädjas åt att andraplatsen i grundserien före jul är BHC:s bästa placering i division 2 på över 15 år.

Luleåbaserade Brooklyn Tigers ser också tillbaka på en fin höst, med serieseger och en förlust på straffar som enda plump i protokollet. De stod över första omgången, men skulle spendera helgen med en Västerbottensturné.

– Jag hoppas på en tät match, så vi inte känner att det går för lätt. Kanske vinst 2-3? Sedan ska vi äta på värdshuset, så vi får i oss bra mat inför matchen i Nordmaling i morgon, säger Tigerstränaren Peter Öhlund.

När matchen drar i gång kopplar tigrarna ett grepp på isbjörnarna ganska tidigt, men målen uteblir. Det är först i slutminuten som Rikard Ström "chockar" BHC med en soloåkning som betyder 0-1.

I andra perioden ger lagen varandra på pälsen. Tigers tappar disciplinen och sitter utvisade, vilket bjuder in BHC i matchen. 0-2 reduceras till 1-2 och sedan fortsätter mönstret med att Tigers utökar till tvåmålsledning innan Burträsk reducerar.

2-3 gör "Hoppe" Nordström, som är Burträsks klart piggaste spelare.

– Han läser målvakten på ett klockrent sätt, ett riktigt snyggt mål, berömmer Peter Öhlund, som gillade den snabba isen och tempot i matchen.

Spänningen höll i sig ändå till slutet. Felix Holmqvist reducerade till 3-4 med 50 sekunder kvar och Burträsk fick ett gratisläge när det blev tekning i anfallszon efter en avsiktlig offside med 15 sekunder kvar. Men pucken tekades ur zon och matchen var förlorad.

Burträsk kom i ärlighetens namn inte upp i någon högre standard. Laget tappade mycket tempo genom slarv med grundläggande saker och fick aldrig något riktigt flyt i spelet.

– Många känner nog att vi har chansen mot alla lag, men det gäller att orka hålla i när det går emot. Vi är i en utvecklingsfas och det här är en lärpenning vi tar med oss, avslutar Mikael Holmberg.

70-tal djur brann inne i Ytterbyn

Ytterbyn Under natten mot i dag började en ladugård i Ytterbyn utanför Lövånger brinna och ett 70-tal kalvdjur brann inne. När räddningstjänsten kom till platsen var ladan redan övertänd,...

Nekades byta till plåttak

Robertsfors Anders Persson ville byta taktäckning på sin 60-talsvilla från lertegel till ett plåttak. Kommunen avslog dock hans bygglovsansökan med hänvisning till att huset...

Hundraåriga björkar kan avverkas – hotar att falla

Ånäset Gamla tingshuset är omgivet av björkar som är över hundra år gamla. Nu vill stiftelsen som bevarar tingshuset avverka flera av träden. Stiftelsen pekar på risken att de...

Entreprenörsparet: ”Förlora inte riktigt vår grej”

LÖVÅNGER Paret Celina och Emelie Ahlback har varit framgångsrika chefer i restaurangbranschen i tio års tid, men behövde en ny utmaning. Nu går de i skytteltrafik mellan...