Tisdag 25 juni 2019

Västerbottens Mellanbygd

Nu behöver Gerd Burlin inte jaga hyresgäster till Allégården, men måste också neka andra som vill hyra. Foto: MORGAN BOHMAN

Byggföretag hyr skola

Den före detta skolan Allégården i Bygdeträsk har fått långvariga hyresgäster. Byggföretaget NCC hyr lokalerna mellan april och november de kommande åren.

Bygdeträsk · Published maj 30, 2018 at 07:15

NCC ska under åren fram till 2020 förbättra och förstärka den av tunga fordon hårt trafikerade väg 726 mellan Burträsk och Bygdsiljum. Under barmarkssäsongen, 1 april till 30 november, kommer man att hyra in sig på Allégården i Bygdeträsk.

Enligt Börje Abrahamsson, platschef på NCC, är det ett vanligt tillvägagångssätt att försöka hitta befintliga boenden vid längre projekt. Det kan vara ett vanligt bostadshus, eller som i det här fallet en lite större före detta skola.

– Vi fick ett tips om det och det ligger ju bra till, mitt på vägsträckan vi ska åtgärda.

Lösningen blir mer kostnadseffektiv än att själv behöva stå för egen logistik.

– Ja, vi slipper dra hit baracker och dra in vatten i dessa. Det hade blivit dyrare.

NCC kommer att ha sitt kontor i Allégården och arbetarna kommer att övernatta antingen på skolan eller i husvagn.

Gerd Burlin sköter uthyrningen av Allégården och det här blir ett välkommet tillskott.

– Vi behöver alla hyresgäster vi kan få. Det här är ju en ganska stor byggnad att hålla i gång.

Allégården hyrs vanligtvis som lägergård eller för fester, föreningsmöten och fritidsaktiviteter, men nu blir det lite annorlunda.

Hur ofta får ni så här långsiktiga hyresgäster?

– Det är första gången vi får ett så här långt kontrakt.

Vad innebär det här för andra som vill hyra Allégården det närmaste halvåret?

– Tyvärr går inte det. Vi har redan behövt neka några och avsluta aktiviteter som byn har på Allégården. Det positiva är att vi slipper leta hyresgäster och får in pengar till det långsiktiga underhållet. Och under perioden december till mars går den att hyra som vanligt.

De firade 20-åringen

RISBÖLE Byn må vara liten, men midsommar är alltid signalen för bybor och sommargästerna att dyka upp. I år kryddades firandet med att Risböles byaförening firade 20 år.

Lugnet råder hos tandläkaren mitt ute i skogen

STORRÖDNINGGSBERG En tandklinik mitt i skogen? Kan det verkligen vara möjligt? Absolut. Och ett besök hos Anders och Marita Sundh på tandkliniken Stjärnan i byn Storrödningsberg...

Högre skatt i Robertsfors

ROBERTSFORS Kommunens besparingsbehov blev det stora debattämnet när kommunfullmäktige hölls i Robertsfors i måndags. Beslutet för budgetram innebär en skattehöjning för...