Måndag 25 mars 2019

Västerbottens Mellanbygd

Nu behöver Gerd Burlin inte jaga hyresgäster till Allégården, men måste också neka andra som vill hyra. Foto: MORGAN BOHMAN

Byggföretag hyr skola

Den före detta skolan Allégården i Bygdeträsk har fått långvariga hyresgäster. Byggföretaget NCC hyr lokalerna mellan april och november de kommande åren.

Bygdeträsk · Published maj 30, 2018 at 07:15

NCC ska under åren fram till 2020 förbättra och förstärka den av tunga fordon hårt trafikerade väg 726 mellan Burträsk och Bygdsiljum. Under barmarkssäsongen, 1 april till 30 november, kommer man att hyra in sig på Allégården i Bygdeträsk.

Enligt Börje Abrahamsson, platschef på NCC, är det ett vanligt tillvägagångssätt att försöka hitta befintliga boenden vid längre projekt. Det kan vara ett vanligt bostadshus, eller som i det här fallet en lite större före detta skola.

– Vi fick ett tips om det och det ligger ju bra till, mitt på vägsträckan vi ska åtgärda.

Lösningen blir mer kostnadseffektiv än att själv behöva stå för egen logistik.

– Ja, vi slipper dra hit baracker och dra in vatten i dessa. Det hade blivit dyrare.

NCC kommer att ha sitt kontor i Allégården och arbetarna kommer att övernatta antingen på skolan eller i husvagn.

Gerd Burlin sköter uthyrningen av Allégården och det här blir ett välkommet tillskott.

– Vi behöver alla hyresgäster vi kan få. Det här är ju en ganska stor byggnad att hålla i gång.

Allégården hyrs vanligtvis som lägergård eller för fester, föreningsmöten och fritidsaktiviteter, men nu blir det lite annorlunda.

Hur ofta får ni så här långsiktiga hyresgäster?

– Det är första gången vi får ett så här långt kontrakt.

Vad innebär det här för andra som vill hyra Allégården det närmaste halvåret?

– Tyvärr går inte det. Vi har redan behövt neka några och avsluta aktiviteter som byn har på Allégården. Det positiva är att vi slipper leta hyresgäster och får in pengar till det långsiktiga underhållet. Och under perioden december till mars går den att hyra som vanligt.

Medborgarförslag för att mota klimathotet

ROBERTSFORS Förra fredagen höll gruppen Klimat Robertsfors en manifestation utanför kommunhuset då man lämnade ett medborgarförslag på åtgärder för Robertsfors kommun....

Tommy Nilsson sjunger ut

BURTRÄSK Tommy Nilsson, som gör ett stopp i turnén ”Allt som jag känner” och tillsammans med Burträskkören bjuder in till konsert i Burträsk kyrka på fredag kväll.

Krav på åtgärder i arbetsmiljön

ÅNÄSET/BYGDEÅ Arbetsmiljöverket har granskat ett par företag i mellanbygdsområdet och funnit brister som de kräver ska åtgärdas. Rofab i Ånäset och Köksmontören i Bygdeå är de...