Söndag 20 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Calle kom med sången under balkongen

Någon spelman på taket fanns det inget behov av. Däremot kom Calle Rising med sång och strängaspel under balkongerna på trygghetsboendet Domaren, i den kylslagna fredagsaftonen.

BURTRÄSK · Published maj 21, 2020 at 11:15

Underhållsningsbranschen har påverkats kraftigt av coronapandemin, men lösningar finns. I fredags arrangerades en balkongspelning vid Skebos trygghetsboende Domaren i Burträsk.

– Nu när det blir varmare ska vi försöka ha återkommande balkongspelningar, så de boende får något roligt att tänka på, säger Anne Sandlund, trygghetsvärd.

Calle Rising var premiär-
trubadur och lyckades faktiskt hitta av en speltid med lite solglimtar och varken snö eller hagel.

Med lovikkavanten trädd över mikrofonen inledde han passande med Karl Wehles ”Jag kommer ikväll under balkongen”.

– Att få göra något för dem som suttit isolerade länge, det är ren glädje, säger Calle Rising, som inte spelat ute i det fria på 52 år.

– Då var det Operation Dagsverke. Vi gick runt som gammaldags musikanter och spelade och ibland kastade någon ned en tioöring inlindad i toapapper.

Det fanns två sidor av myntet, för efter den första konserten förflyttade sig Calle till baksidan av Domaren, för nästa konsert.

Gunda Lundström bor inte på Domaren, men...

– Jag hörde musiken och drogs hit. Musiken lyser ju upp tillvaron, jättetrevligt! utbrister hon.

Ödmjukhet och förväntningar för filmelever

BURTRÄSK Mitt i en för filmbranschen osäker period har tio nya elever börjat på filmutbildningen på Edelviks folkhögskola. De känner både ödmjukhet inför de rådande...
Sport