Tisdag 25 juni 2019

Västerbottens Mellanbygd

Delad pott i dubbelderby

Helgens fotbollsmatchande bjöd på dubbla derbyn mellan Burträsk och Bureå. På damsidan imponerade BFF:s offensiv i 7-2-segern, medan Bureås herrar ganska lätt kunde aktersegla BIK, 0-3.

BURTRÄSK/BUREÅ · Published apr 2, 2019 at 07:15

Det var många som drog upp axlarna mot öronen i lördagskvällens isande damderby i Skelleftehamn. Tack och lov mojnade vinden och en tilltagande målfest fick publiken att tina upp.

Trots en tidig ledning för Bureå var det Burträsk som skulle fira stora triumfer i det offensiva spelet. Inläggen och skotten haglade och totalt sju bollar trycktes i mål, bland annat tre av Wilma Persson och två av Elsa Lindberg. Till detta ska tilläggas att BFF saknade sina främsta forwardsstjärnor i firma Boström/Eklund.

– Vi spelar precis som vi pratade om före matchen. Vi agerar i stället för att reagera och har både tålamod och bolltempo, konstaterar en nöjd BFF-tränare i Kåre Granberg.

Matchen visar att BFF bör ha ett klart övertag på Bureå i sommar, men redan i höstas visade Bureå att de kan störa Burträsk när allt stämmer.

– Vi hade betydligt bättre spel med boll än för en vecka sedan, men vi har mycket att jobba på, betonar Marianne Brännström i Bureåstaben.

Herrmatchen i Skellefteå på lördagen blev en mer tillknäppt historia, där Burträsk hade en idémässig soppatorsk i det offensiva spelet. Bureå rättvisa segrare efter att man runnit ifrån till 0-3, främst i regi av planens gigant i Ali Moradi.

– Vårt bästa kvitto är att vi spelar och rullar boll. Det vann vi mycket på i fjol. Sedan kunde vi ju gjort några fler mål om vi tagit rätt beslut och spelat snett inåt bakåt ibland, säger lagledaren Peter Helsing.

I Burträsk märktes några bra kämpainsatser, men målgörandet är ett sorgebarn under försäsongen.

– Vi är lite omständliga i vårt spel anfallsmässigt och hjälper inte varandra tillräckligt, konstaterar Jonas Ahlin.

Matchen olé var det virvlande snöfall som passerade under en kvart i andra halvlek och som passat i vilken Disneyfilm som helst.

De firade 20-åringen

RISBÖLE Byn må vara liten, men midsommar är alltid signalen för bybor och sommargästerna att dyka upp. I år kryddades firandet med att Risböles byaförening firade 20 år.

Lugnet råder hos tandläkaren mitt ute i skogen

STORRÖDNINGGSBERG En tandklinik mitt i skogen? Kan det verkligen vara möjligt? Absolut. Och ett besök hos Anders och Marita Sundh på tandkliniken Stjärnan i byn Storrödningsberg...

Högre skatt i Robertsfors

ROBERTSFORS Kommunens besparingsbehov blev det stora debattämnet när kommunfullmäktige hölls i Robertsfors i måndags. Beslutet för budgetram innebär en skattehöjning för...