Fredag 20 september 2019

Västerbottens Mellanbygd

Delad pott i dubbelderby

Helgens fotbollsmatchande bjöd på dubbla derbyn mellan Burträsk och Bureå. På damsidan imponerade BFF:s offensiv i 7-2-segern, medan Bureås herrar ganska lätt kunde aktersegla BIK, 0-3.

BURTRÄSK/BUREÅ · Published apr 2, 2019 at 07:15

Det var många som drog upp axlarna mot öronen i lördagskvällens isande damderby i Skelleftehamn. Tack och lov mojnade vinden och en tilltagande målfest fick publiken att tina upp.

Trots en tidig ledning för Bureå var det Burträsk som skulle fira stora triumfer i det offensiva spelet. Inläggen och skotten haglade och totalt sju bollar trycktes i mål, bland annat tre av Wilma Persson och två av Elsa Lindberg. Till detta ska tilläggas att BFF saknade sina främsta forwardsstjärnor i firma Boström/Eklund.

– Vi spelar precis som vi pratade om före matchen. Vi agerar i stället för att reagera och har både tålamod och bolltempo, konstaterar en nöjd BFF-tränare i Kåre Granberg.

Matchen visar att BFF bör ha ett klart övertag på Bureå i sommar, men redan i höstas visade Bureå att de kan störa Burträsk när allt stämmer.

– Vi hade betydligt bättre spel med boll än för en vecka sedan, men vi har mycket att jobba på, betonar Marianne Brännström i Bureåstaben.

Herrmatchen i Skellefteå på lördagen blev en mer tillknäppt historia, där Burträsk hade en idémässig soppatorsk i det offensiva spelet. Bureå rättvisa segrare efter att man runnit ifrån till 0-3, främst i regi av planens gigant i Ali Moradi.

– Vårt bästa kvitto är att vi spelar och rullar boll. Det vann vi mycket på i fjol. Sedan kunde vi ju gjort några fler mål om vi tagit rätt beslut och spelat snett inåt bakåt ibland, säger lagledaren Peter Helsing.

I Burträsk märktes några bra kämpainsatser, men målgörandet är ett sorgebarn under försäsongen.

– Vi är lite omständliga i vårt spel anfallsmässigt och hjälper inte varandra tillräckligt, konstaterar Jonas Ahlin.

Matchen olé var det virvlande snöfall som passerade under en kvart i andra halvlek och som passat i vilken Disneyfilm som helst.

Lyckat för besökscentret

BURTRÄSK Öppethållandet på Västerbottensost besökscenter utökades med cirka fem veckor denna sommar. Nu har domen kommit i form av färsk statistik efter säsongsavslutningen den 1...

Lumpargäng från 60-talet träffas ännu

LÖVÅNGER/ÅNÄSET Ett lumpargäng som gjorde sin värnplikt vid P5 Pansarregemente i Boden och muckade 1962 har sedan 80-talet fortsatt att träffa varandra och hållit gemenskapen vid...

Snart bakas nytt bröd i bagarstugan i Burträsk

BURTRÄSK Bagarstugan i Burträsk skall rustas upp. Arbetet kommer att pågå från den 4 november till den 1 mars 2020. Under denna tid är bagarstugan stängd för bakning.

Haverikommissionen: Det vet vi hittills om flygolyckan

Umeå Efter att tidigare under dagen ha informerat de anhöriga så höll haverikommissionen i dag en presskonferens om deras arbete hittills efter den allvarliga flygolyckan i Umeå.