Torsdag 25 april 2019

Västerbottens Mellanbygd

Delad pott i dubbelderby

Helgens fotbollsmatchande bjöd på dubbla derbyn mellan Burträsk och Bureå. På damsidan imponerade BFF:s offensiv i 7-2-segern, medan Bureås herrar ganska lätt kunde aktersegla BIK, 0-3.

BURTRÄSK/BUREÅ · Published apr 2, 2019 at 07:15

Det var många som drog upp axlarna mot öronen i lördagskvällens isande damderby i Skelleftehamn. Tack och lov mojnade vinden och en tilltagande målfest fick publiken att tina upp.

Trots en tidig ledning för Bureå var det Burträsk som skulle fira stora triumfer i det offensiva spelet. Inläggen och skotten haglade och totalt sju bollar trycktes i mål, bland annat tre av Wilma Persson och två av Elsa Lindberg. Till detta ska tilläggas att BFF saknade sina främsta forwardsstjärnor i firma Boström/Eklund.

– Vi spelar precis som vi pratade om före matchen. Vi agerar i stället för att reagera och har både tålamod och bolltempo, konstaterar en nöjd BFF-tränare i Kåre Granberg.

Matchen visar att BFF bör ha ett klart övertag på Bureå i sommar, men redan i höstas visade Bureå att de kan störa Burträsk när allt stämmer.

– Vi hade betydligt bättre spel med boll än för en vecka sedan, men vi har mycket att jobba på, betonar Marianne Brännström i Bureåstaben.

Herrmatchen i Skellefteå på lördagen blev en mer tillknäppt historia, där Burträsk hade en idémässig soppatorsk i det offensiva spelet. Bureå rättvisa segrare efter att man runnit ifrån till 0-3, främst i regi av planens gigant i Ali Moradi.

– Vårt bästa kvitto är att vi spelar och rullar boll. Det vann vi mycket på i fjol. Sedan kunde vi ju gjort några fler mål om vi tagit rätt beslut och spelat snett inåt bakåt ibland, säger lagledaren Peter Helsing.

I Burträsk märktes några bra kämpainsatser, men målgörandet är ett sorgebarn under försäsongen.

– Vi är lite omständliga i vårt spel anfallsmässigt och hjälper inte varandra tillräckligt, konstaterar Jonas Ahlin.

Matchen olé var det virvlande snöfall som passerade under en kvart i andra halvlek och som passat i vilken Disneyfilm som helst.

Fortsätter imponera i luftpistolskyttet

ÅNÄSET Emanuel Löfgren, Nysätra pistolklubb, fortsätter att imponera i luftpistolskyttet. Nyligen kom 14-åringen tvåa i Junior-SM bland betydligt äldre skyttar.

Inget ökat intresse för Lövångers föreningar

LÖVÅNGER Lövångers föreningsliv befinner sig i en kris, men trots att man signalerat om behov av hjälp, så har man inte kunnat se något ökat intresse bland folk av att delta i...

21 kommuner protesterar mot finsk kärnkraft

BURTRÄSK Varför och hur skall vi kunna stoppa kärnkraftsbygget vid Hanhikivi i Finland. Det var frågan som diskuterades när Elisabeth Holmström från nätverket ”Kärnkraftsfritt...

Verkar för fredsprojekt

ROBERTSFORS Under många år i barndomen levde hon sitt liv på flykt. Nu verkar riksdagsledamoten Abir Al-Salani, Centerns andranamn till EU-valet, för EU som fredsbygge. I förra...