Tisdag 7 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Elsa straffräddade sviten

I söndagskvällens seriefinal i damjuniorserien kunde fru Justicias vågskål med poäng tippat åt vilket håll som helst. Men det var inget snack om att det var gästernas målvakt Elsa Strömberg som såg till att Clemensnäs/Rönnskär nu seglar ifrån Burträsk FF i tabellen efter 3-4 (2-2).

BURTRÄSK · Published jun 22, 2020 at 15:15

Det var en välmarinerad fotbollsstek som las på midsommarsöndagens grill. Två jämna lag med en stor vilja att göra något bra, trots det bedrövliga underlaget på Burträsk IP.

Första halvlek var det många som låg kring 80 procent av sin kapacitet. Ingen föll ur ramen, ingen nådde geniala nivåer.

Gästernas tränare slog innan matchen fast att ett nickmål skulle belönas med 150 kronor. Med den metoden gjorde Burträsks Wilma Larsson 1-0 efter en kvart. Clemensnäs/Rönnskär vände snabbt på steken till 2-1 i slutet av halvleken. Lika snabbt kvitterade Nova Eskelinen till 2-2 med matchens snyggaste mål. Bollen knorrades vackert i bortre krysset.

CIF/RIF-målvakten Elsa Strömberg, som vid ställningen 1-0 vackert räddade en straff, höll sedan fullständigt hov i andra halvlek. Utöver en handfull jätteräddningar hade hon även stolpar, ribba, domslut och mållinjen på sin sida, precis som en formtoppad målvakt ska ha.

– Laget kämpade bra hela vägen. Vi steppade upp i andra, trots att det var jobbigt i värmen, säger matchhjälten Elsa.

CIF/RIF kom verkligen på bred front när de väl gick till anfall och BFF hade svårt att stå emot. Burträsk hade tålamod och tanke i anfallen, men saknade kyla i avsluten och drällde för mycket med bollen som sista back.

Bra fart hos Martinsons trots coronakrisen

BYGDSILJUM Martinsons i Bygdsiljum söker ny huvudägare, men än så länge har det inte hänt så mycket säger Lars Martinson, koncernchef. Däremot ser orderboken väldigt bra ut trots...

Ökat intresse för planer och idrottsplatser i landet

VEBOMARK/SVERIGE Fotbollsplaner och idrottsplatser är kulturmiljöer som inte får glömmas bort. Den uppfattningen blir allt tydligare genom olika initiativ. Kristoffer Wallgren,...

Heta känslor kring farten på ”kammen”

BURTRÄSK Höga hastigheter längs en väg med många barnfamiljer, inga trottoarkanter och hus som står nästan ute på vägen. Ett recept för katastrof, menar boende på Kamvägen i...
Sport