Tisdag 7 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

En ny oas poppar upp i prästgård

Att prästgården i Burträsk renoveras ger upphov till nya lägenheter, men det får fler spin off-effekter. Under sommaren poppar en kombinerad butik och fik upp i prästgårdens annex.

BURTRÄSK · Published jun 9, 2020 at 11:15

Mellanbygden skrev förra veckan om hur Jonas och Gunnar Lundmark ska renovera prästgården i Burträsk. Det kommer bli mycket tid på plats med respektive familjer.

– För att barnen också ska tycka att det är roligt kommer det bli en pop up-butik på gården, berättar Caroline Klinker, bördig från Laholm, men som numera bor ihop med Gunnar Lundmark i en västerbottensgård i Håkmark, som har rustats upp ungefär på samma sätt som prästgården nu ska renoveras – med hänsyn till den gamla miljön.

Utöver jobbet som sjuksköterska på NUS driver hon även en webbshop med antika möbler och heminredning. Det är den webbshopen som nu blir pop up-butik i prästgårdens annex.

– Det blir gamla ting och en utflyktsmöjlighet, där även barnen får ha servering, säger Caroline.

Hon bildar duo med Josefin Eriksson, Jonas Lundmarks sambo, som tror att platsen och miljön blir den helt rätta med tanke på närheten till badplats, camping och hembygdsområde.

– Vi hoppas att det kan bli ett trevligt utflyktsmål för gammal som ung. Vi vill att stället ska börja leva igen och att folk ska få ta del av den unika byggnad det ändå är, säger Josefin.

Starten är planerad till söndag den 14 juni.

Bra fart hos Martinsons trots coronakrisen

BYGDSILJUM Martinsons i Bygdsiljum söker ny huvudägare, men än så länge har det inte hänt så mycket säger Lars Martinson, koncernchef. Däremot ser orderboken väldigt bra ut trots...

Ökat intresse för planer och idrottsplatser i landet

VEBOMARK/SVERIGE Fotbollsplaner och idrottsplatser är kulturmiljöer som inte får glömmas bort. Den uppfattningen blir allt tydligare genom olika initiativ. Kristoffer Wallgren,...

Heta känslor kring farten på ”kammen”

BURTRÄSK Höga hastigheter längs en väg med många barnfamiljer, inga trottoarkanter och hus som står nästan ute på vägen. Ett recept för katastrof, menar boende på Kamvägen i...
Sport