Onsdag 20 januari 2021

Västerbottens Mellanbygd

En ny oas poppar upp i prästgård

Att prästgården i Burträsk renoveras ger upphov till nya lägenheter, men det får fler spin off-effekter. Under sommaren poppar en kombinerad butik och fik upp i prästgårdens annex.

BURTRÄSK · Published jun 9, 2020 at 11:15

Mellanbygden skrev förra veckan om hur Jonas och Gunnar Lundmark ska renovera prästgården i Burträsk. Det kommer bli mycket tid på plats med respektive familjer.

– För att barnen också ska tycka att det är roligt kommer det bli en pop up-butik på gården, berättar Caroline Klinker, bördig från Laholm, men som numera bor ihop med Gunnar Lundmark i en västerbottensgård i Håkmark, som har rustats upp ungefär på samma sätt som prästgården nu ska renoveras – med hänsyn till den gamla miljön.

Utöver jobbet som sjuksköterska på NUS driver hon även en webbshop med antika möbler och heminredning. Det är den webbshopen som nu blir pop up-butik i prästgårdens annex.

– Det blir gamla ting och en utflyktsmöjlighet, där även barnen får ha servering, säger Caroline.

Hon bildar duo med Josefin Eriksson, Jonas Lundmarks sambo, som tror att platsen och miljön blir den helt rätta med tanke på närheten till badplats, camping och hembygdsområde.

– Vi hoppas att det kan bli ett trevligt utflyktsmål för gammal som ung. Vi vill att stället ska börja leva igen och att folk ska få ta del av den unika byggnad det ändå är, säger Josefin.

Starten är planerad till söndag den 14 juni.

Fler nyheter från Burträsk och mellanbygden

Irritation vid återvinning

BURTRÄSK Under december drog utbildningen för ÅVC-kort i gång i Burträsk. Efter helgerna var det flera som tänkte testa konceptet i praktiken, men de fick vände hem irriterade,...

"Otroligt att det inte hänt någon olycka ännu!"

BURTRÄSK Inte mycket konkret har hänt kring Kamvägen i Burträsk, där de boende krävt åtgärder för att minska farten på trafiken. Till sommaren ska Trafikverket besikta och bedöma...
Mellanbygden rekommenderar

Nya fall i Västerbotten fortsätter minska

LÄNET Förra veckan minskade andelen positiva testresultat i Västerbotten från 9,4 till 6,1 procent. – Det ser hoppfullt ut med den avtagande kurvan, säger smittskyddsläkare Stephan Stenmark.

Backen drar under vintern

BYGDSILJUM I mer än 70 år har åkare susat ner för Bygdsiljumbacken. I år blev däremot starten senare än vanligt.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport