Måndag 25 mars 2019

Västerbottens Mellanbygd

Ett riktigt slagskott för hockeyn

En stor publik hade tagit sig till ishallen i Burträsk för att se på hockey, delta i lekar och tävlingar, samt att umgås och fika i det knökfulla kaféet. Och att döma av knattarnas insatser i ”Tre Kronors Hockeyskola” ser tillväxten god ut inom Burträsk HC.

BURTRÄSK · Published mar 5, 2019 at 07:15

Hockeydagen i Burträsk ishall inleddes med hockeyskolans knattematch, följt av en internmatch med ungdomslagen U9/U10.

– De här barnen är ju max 10 år, berättar Marcus Nyström, en av tränarna för U9.

– I den här åldern är det jätteviktigt att samtliga får spela, och alla får dessutom prova på att stå i mål. Vi har två träningar och en match per vecka.

Jämfört med de allra yngsta i ”Tre Kronors Hockeyskola” har de här barnen tagit ett stort steg i sin utveckling, även om kanske inte alla verkar så säkra på sin plats på plan.

– Vi spelar ju bara inom en zon, så de är överallt på isen, skrattar Marcus. De är som myror!

Det märks att en stor del av träningarna läggs på att utveckla skridskoåkningen.

– Ja det stämmer, intygar Marcus. I ”Tre Kronors Hockeyskola” får tränarna ganska ont i ryggen av att lyfta upp alla knattar som trillar omkull…

Den ena matchen avlöste den andra. Det var verkligen en dag fylld av ishockey där spelare i olika åldrar mötte varandra.

Totalt under dagen avgjordes inte mindre än fyra matcher, endast avbrutet av spolning och den småkluriga tävlingen ”Puckkastning”.

Här gällde det att, likt en rinkens motsvarighet till boule, med ett väl avvägt kast placera gummitrissan så nära mittpunkten som möjligt.

– Det var lite kris där ett slag, skrattar Mattias Renström, en av ledarna inom klubben, puckarna tog helt enkelt slut.

Men de löste sig och tävlingen om den signerade hockeyklubban kunde genomföras.

– Det här är sjätte året i rad som vi kör Hockeyns dag här, fortsätter Mattias Renström.

– Vi gör ju det här som en kul grej för alla spelare och ledare i klubben, helt enkelt som ett roligt avslut på säsongen.

Kön till hamburgarna såg ut att vara något kortare jämfört med tidigare år, trots att försäljningen var minst lika stor.

– Jo det stämmer, vi har fått större grillar och bättre kapacitet för varmhållningen, så nu kan vi ge en snabbare service, avslutar André Jonsson, lagledare för BHC U12.

Vi spelar ju bara inom en zon, så de är överallt på isen. De är som myror!

Medborgarförslag för att mota klimathotet

ROBERTSFORS Förra fredagen höll gruppen Klimat Robertsfors en manifestation utanför kommunhuset då man lämnade ett medborgarförslag på åtgärder för Robertsfors kommun....

Tommy Nilsson sjunger ut

BURTRÄSK Tommy Nilsson, som gör ett stopp i turnén ”Allt som jag känner” och tillsammans med Burträskkören bjuder in till konsert i Burträsk kyrka på fredag kväll.

Krav på åtgärder i arbetsmiljön

ÅNÄSET/BYGDEÅ Arbetsmiljöverket har granskat ett par företag i mellanbygdsområdet och funnit brister som de kräver ska åtgärdas. Rofab i Ånäset och Köksmontören i Bygdeå är de...