Tisdag 15 oktober 2019

Västerbottens Mellanbygd

Ett tungt boksläpp på Navet

I Vuxenskolans lokal ”Navet” hördes dragspel och bas när det var ”Släppfest” för den nya byaboken om Storbrännan. Ett 50-tal intresserade hade mött upp för att fika och sjunga allsång.
Och så förstås för att köpa den nya byaboken.

BURTRÄSK · Published okt 7, 2019 at 07:15

Den nya byaboken om Storbrännan presenterades med dunder och brak, genom att kvällens ciceron, Marianne Andersson, helt enkelt släppte en kartong med böcker på golvet. (Bild på webben).

– Är det släppfest så är det, säger Marianne med ett gott skratt.

Den nya boken bygger på, och är en fortsättning av, den gamla byaboken som blev klar 1988.

En grupp bestående av Maj-Britt Andersson, Marianne Andersson, Olle Forsgren, Runo Forsgren, Åke Karlsson, Lissie Larsson, Anita Lindahl, Eva Nyström och Kerstin Vedin har genom åren lagt ned ett långvarigt och gediget arbete på att få den nya boken till stånd.

I slutfasen har boken färdigställts i form av en studiecirkel på Vuxenskolan i Burträsk, där Marianne Andersson var en av de sex deltagarna i cirkeln.

Innan och efter ceremonin med själva boksläppet, bjöds publiken på både underhållning från scenen som på allsång.

Musikanterna var Sten Ellman på dragspel, Åke Örn på bas, gitarr, fiol och sång, samt Kenneth Sjödin på gitarr och sång.

Boken som omfattar 111 luftigt layoutade A4-sidor, indelade i 14 kapitel, kostar 200 kronor.

Den kan beställas av Studieförbundet Vuxenskolan i Burträsk.

Är det släppfest så är det.

Vd satsar mer i egna företaget

Hökmark Åke Paulsson, vd för Ecorub AB, har köpt 200 000 aktier i det egna företaget. Då Åke Paulsson är vd för företaget omfattas han av insiderlagstiftningens krav på anmälan...

Robertsfors vs Länsstyrelsen

ROBERTSFORS Länsstyrelsens regelverk har satt en del käppar i hjulet i den utvecklingsfas Robertsfors kommun befinner sig i. Ett möte i förra veckan mellan parterna renderade...