Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Stig och grabbarna bestod för dagen av gitarristen Åke Lindqvist och Stig Olofsson på keyboard och sång. Foto: Calle Rising

Fullt ös på Nävarnas hus

När ”Stig och grabbarna” slår an de första ackorden är det flera i den stora publiken på Nävarnas Hus som glatt nynnar med i låtarna, medan andra gungar rytmiskt i takt och riktigt sjuder av danslust.

Burträsk · Published okt 30, 2018 at 08:15

Det är åter dags för ett musikkafé på Nävarnas hus i Burträsk. Det kostar 50 kronor i entré, och för den summan bjuds både gott kaffe, hembakt fika och musikunderhållning.

– Entrékostnaden har jag fått igen med råge, säger Karl-Axel Lindqvist, som blev riktigt danssugen av den medryckande musiken.

Nävarnas hus i Burträsk är en ideell organisation som är politiskt och religiöst obunden. Föreningen har i dag har ett femtiotal verksamma hantverkare, man visar och säljer genuint handtillverkade alster, serverar kaffe med hembakt bröd och har dessutom en fyndhörna. Och så arrangerar man återkommande dessa musikkaféer.

Tremannabandet ”Stig och grabbarna” var för dagen reducerade till en duo, men lät ändå som ett helt dansband, tack vare Stig Olofssons keyboard, som levererar både bas, trummor och komp.

– Ja idag fick vi inte med oss min bror Jerry, det är ju älgjakt, och det går ju före allt annat för en älgjägare, säger Stig Olofsson.

Men bandets sologitarrist Åke Lindqvist prioriterar musiken och ger bandet det rätta, svängiga soundet, inte minst i den avslutande låten; Guitar Boogie.

– Ja det här är ju verkligen vår musik, synd att här inte finns någon plats att dansa på skrattar hon, för visst blir man danssugen av den här musiken, säger Lilian Gréen som verkade mycket belåten med ”Stig och grabbarnas” reportoar.

– Ja det här är ju verkligen vår musik.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...