Torsdag 25 april 2019

Västerbottens Mellanbygd

Stig och grabbarna bestod för dagen av gitarristen Åke Lindqvist och Stig Olofsson på keyboard och sång. Foto: Calle Rising

Fullt ös på Nävarnas hus

När ”Stig och grabbarna” slår an de första ackorden är det flera i den stora publiken på Nävarnas Hus som glatt nynnar med i låtarna, medan andra gungar rytmiskt i takt och riktigt sjuder av danslust.

Burträsk · Published okt 30, 2018 at 08:15

Det är åter dags för ett musikkafé på Nävarnas hus i Burträsk. Det kostar 50 kronor i entré, och för den summan bjuds både gott kaffe, hembakt fika och musikunderhållning.

– Entrékostnaden har jag fått igen med råge, säger Karl-Axel Lindqvist, som blev riktigt danssugen av den medryckande musiken.

Nävarnas hus i Burträsk är en ideell organisation som är politiskt och religiöst obunden. Föreningen har i dag har ett femtiotal verksamma hantverkare, man visar och säljer genuint handtillverkade alster, serverar kaffe med hembakt bröd och har dessutom en fyndhörna. Och så arrangerar man återkommande dessa musikkaféer.

Tremannabandet ”Stig och grabbarna” var för dagen reducerade till en duo, men lät ändå som ett helt dansband, tack vare Stig Olofssons keyboard, som levererar både bas, trummor och komp.

– Ja idag fick vi inte med oss min bror Jerry, det är ju älgjakt, och det går ju före allt annat för en älgjägare, säger Stig Olofsson.

Men bandets sologitarrist Åke Lindqvist prioriterar musiken och ger bandet det rätta, svängiga soundet, inte minst i den avslutande låten; Guitar Boogie.

– Ja det här är ju verkligen vår musik, synd att här inte finns någon plats att dansa på skrattar hon, för visst blir man danssugen av den här musiken, säger Lilian Gréen som verkade mycket belåten med ”Stig och grabbarnas” reportoar.

– Ja det här är ju verkligen vår musik.

Fortsätter imponera i luftpistolskyttet

ÅNÄSET Emanuel Löfgren, Nysätra pistolklubb, fortsätter att imponera i luftpistolskyttet. Nyligen kom 14-åringen tvåa i Junior-SM bland betydligt äldre skyttar.

Inget ökat intresse för Lövångers föreningar

LÖVÅNGER Lövångers föreningsliv befinner sig i en kris, men trots att man signalerat om behov av hjälp, så har man inte kunnat se något ökat intresse bland folk av att delta i...

21 kommuner protesterar mot finsk kärnkraft

BURTRÄSK Varför och hur skall vi kunna stoppa kärnkraftsbygget vid Hanhikivi i Finland. Det var frågan som diskuterades när Elisabeth Holmström från nätverket ”Kärnkraftsfritt...

Verkar för fredsprojekt

ROBERTSFORS Under många år i barndomen levde hon sitt liv på flykt. Nu verkar riksdagsledamoten Abir Al-Salani, Centerns andranamn till EU-valet, för EU som fredsbygge. I förra...