Torsdag 25 april 2019

Västerbottens Mellanbygd

God afton vackra mask!

När de maskerade besökarna till halloweenfirandet på Värdshuset i Burträsk gick hemåt i natten, får man hoppas att de inte mötte några nattvandrare, ty så skrämmande var flera av deras förklädnader.

Burträsk · Published nov 6, 2018 at 12:15

Det är ont om publik när halloweenfirandet inleds vid sjutiden på kvällen vid Värdshuset i Burträsk. Endast ett tiotal besökare sitter vid borden, och av dem är det bara några få som är maskerade, trots att Värdshuset har utlyst en tävling om kvällens bästa förklädnad.

– Burträskarna är lite sena i starten. Nu sitter de hemma och förfestar lite, så jag tror att det snart kommer fler gäster, skrattar Milad Rad, värdshusets ägare och källarmästare.

Milan blir snart sannspådd. Efter hand strömmar allt fler gäster in i lokalen, många av dem maskerade, det blir trångt framför baren, och stämningen stiger i takt med att ölen börjar ta slut.

– Ja det här är långt över förväntan, vi var nästan 50 personer när det var som mest, konstaterar Milad belåtet.

När kvällen närmar sig sitt slut är det dags för prisutdelning; Vinnaren får bjuda tre vänner till julbordet i december. Priset för kvällens bästa maskering går till Madeleine Lindqvist, som firar tillsammans med pojkvännen Niklas Holmqvist i skepnad av greve Dracula.

– Det tog två timmar i sminket, sedan orkade jag inte sitta kvar längre. Jag bjuder min pojkvän, Sandra som har sminkat mig och hennes man Jörgen, det kommer att bli ett trevligt julbord! berättar Madeleine.

Fortsätter imponera i luftpistolskyttet

ÅNÄSET Emanuel Löfgren, Nysätra pistolklubb, fortsätter att imponera i luftpistolskyttet. Nyligen kom 14-åringen tvåa i Junior-SM bland betydligt äldre skyttar.

Inget ökat intresse för Lövångers föreningar

LÖVÅNGER Lövångers föreningsliv befinner sig i en kris, men trots att man signalerat om behov av hjälp, så har man inte kunnat se något ökat intresse bland folk av att delta i...

21 kommuner protesterar mot finsk kärnkraft

BURTRÄSK Varför och hur skall vi kunna stoppa kärnkraftsbygget vid Hanhikivi i Finland. Det var frågan som diskuterades när Elisabeth Holmström från nätverket ”Kärnkraftsfritt...

Verkar för fredsprojekt

ROBERTSFORS Under många år i barndomen levde hon sitt liv på flykt. Nu verkar riksdagsledamoten Abir Al-Salani, Centerns andranamn till EU-valet, för EU som fredsbygge. I förra...