Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

God afton vackra mask!

När de maskerade besökarna till halloweenfirandet på Värdshuset i Burträsk gick hemåt i natten, får man hoppas att de inte mötte några nattvandrare, ty så skrämmande var flera av deras förklädnader.

Burträsk · Published nov 6, 2018 at 12:15

Det är ont om publik när halloweenfirandet inleds vid sjutiden på kvällen vid Värdshuset i Burträsk. Endast ett tiotal besökare sitter vid borden, och av dem är det bara några få som är maskerade, trots att Värdshuset har utlyst en tävling om kvällens bästa förklädnad.

– Burträskarna är lite sena i starten. Nu sitter de hemma och förfestar lite, så jag tror att det snart kommer fler gäster, skrattar Milad Rad, värdshusets ägare och källarmästare.

Milan blir snart sannspådd. Efter hand strömmar allt fler gäster in i lokalen, många av dem maskerade, det blir trångt framför baren, och stämningen stiger i takt med att ölen börjar ta slut.

– Ja det här är långt över förväntan, vi var nästan 50 personer när det var som mest, konstaterar Milad belåtet.

När kvällen närmar sig sitt slut är det dags för prisutdelning; Vinnaren får bjuda tre vänner till julbordet i december. Priset för kvällens bästa maskering går till Madeleine Lindqvist, som firar tillsammans med pojkvännen Niklas Holmqvist i skepnad av greve Dracula.

– Det tog två timmar i sminket, sedan orkade jag inte sitta kvar längre. Jag bjuder min pojkvän, Sandra som har sminkat mig och hennes man Jörgen, det kommer att bli ett trevligt julbord! berättar Madeleine.

Renbergs enda lag i norr

MELLANBYGDEN Futsal är en växande sport, men i mellanbygdsområdet har seniorlagen minskat. I norra området representeras mellanbygden endast av Renbergsvattnet, som att döma av...