Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

Jörgen guide till humorn

Nyligen testade Burträsk värdshus ett nytt grepp. Via personliga kontakter hade ägaren Milad Rad anlitat ståuppkomikern Jörgen Sjöberg, som guidade gästerna genom en humoristisk fredagskväll.

BURTRÄSK · Published jun 2, 2018 at 16:15

– Jörgen är en vän från Stockholm som jag arbetat tillsammans med på kryssningsbåtar, säger Milad Rad och rullar ut ännu en vagn med mat till de väntande gästerna. Snart ska showen starta.

– Jag var Milads chef under två dagar på Viking Line och sedan fortsatte vänskapen på Facebook. Resten är, som man brukar säga, historia, säger Jörgen Sjöberg och börjar värma upp inför gigget.

I en lucka mellan två föreställningar på Norra Brunn i Stockholm har han kommit upp till Burträsk. Sedan ett drygt år tillbaka uppträder han regelbundet med den egna showen ”Guiden”, där han delar med sig av erfarenheter – och skräckexempel – från sex år som reseledare.

– När jag körde ”Guiden” i Göteborg kom en dam fram och sa ”Jag har aldrig rest, men jag känner igen mycket!”. Då har man lyckats, säger Jörgen Sjöberg.

Lyckat blev det även i Burträsk när Sjöberg försökte förklara hur danskar räknar, varför man ska undvika sommarjobbare och varför det nästan alltid är positivt att ha finskt påbrå.

– Landsbygden har ofta en mer öppen publik, som känner att ”nu händer det nåt, nu ska vi ha roligt!”

Jörgen Sjöberg har inget behov av att ta till tricks och stora ord för att locka fram skratten.

– Jag har en bred och kommersiell humor, är varken grov i mun eller politisk, och har gjort allt från barnkalas till begravningar.

Hans budskap efteråt var också tydligt.

– Jag uppmanar folket i byn att stötta de krögare och entreprenörer som försöker liva upp på landsbygden, sa han och lät micken falla.

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...