Fredag 13 december 2019

Västerbottens Mellanbygd

Julgröt och tomtebesök i Ljusvattnet

Det mesta var som det brukar vara när Ljusvattnets aktiva byaförening bjöd in till Julgröt. Det var som vanligt fullsatt vid borden, risgrynsgröten och skinkan hade en strykande åtgång och till barnens förtjusning kom även tomten på ett tidigt besök. Men det var en sak som var nytt för i år; underhållningen.

LJUSVATTNET · Published nov 26, 2019 at 12:15

Drygt 60 personer, varav många barn i alla åldrar, kom till Ljusvattnets kapell för att äta skinka och julgröt.

Men också för att träffa tomten och lyssna på finstämd musikunderhållning av Madeleine Westblad och Lars Långström.

– Det skall bli så roligt att spela här, säger Madeleine, som trots att hon är så ny i sitt arbete som organist, redan hunnit uppträda en gång tidigare i byn.

När det mesta av kaffet var urdrucket knackade det hårt och bestämt på ytterdörren.

Trots att julen står för dörren gick den ändå att öppna, och till barnens ohöljda förtjusning var det tomtefar själv med sin obligatoriska fråga om snälla barn.

Madeleine Westblad såg fram emot att få uppträda tillsammans med Lars Långström i Ljusvattnets kapell.

– Det är så ljust och fint här inne, man känner sig väldigt lugn här.

Sedan följde en finstämd musikstund, där de båda bjöd på sång och spel, samt avslutade med ett bejublad extranummer med fyrhändigt piano.

Det är så ljust och fint här inne, man känner sig väldigt lugn här.

Ingen isbana i mellanbygden denna vinter

BURTRÄSK/LÖVÅNGER I våras var frågan om Lövånger eller Burträsk skulle ha en isbana säsongen 2019/2020. Med facit i hand blev svaret – ingen av dem. Burträsk har dock full fokus...

Natur i krock med kulturvärden

ÖVERKLINTEN Kulturvärden mot biologiska värden. Det var den bärande frågan som avhandlades när Samverkansprojekt Rickleån hade möte i Överklintens kvarn i förra veckan.

Elmer tar bondskan från A till Ö

BURTRÄSK Du kan ta människan från Burträsk, men inte burträskmålet från människan. Eller kan man det? För att motverka burträskbondskans förfall har Elmer Wiklund tagit initiativ...