Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Klart för ny scenvana i Burträsk

Hårt jobb med gemensamma krafter ger ofta fina slutresultat. Efter ett års jobb, med Valdemar Pettersson som primus motor, står en mobil utescen redo för framtida arrangemang.

BURTRÄSK · Published okt 29, 2018 at 09:00

Det är ganska exakt ett år sedan scenprojektet startade. Förarbetet innan bygget drog i gång bestod av insamling av ekonomiska medel. Valdemar Pettersson, som är van med den uppgiften från Burträsk Majblommeförening och Burträsk Tillsammans, har haft en stimulerande uppgift.

– Det fanns ett behov av en mobil utescen. Företagarna delade den uppfattningen och gjorde det här möjligt, berättar Pettersson.

Omkring 40 lokala företagare i Burträskbygden har varit med och sponsrat projektet, men även flertalet privatpersoner har ställt upp sin kompetens och bidragit med olika dagsverken.

– Hela civilsamhället har varit med, inklusive kyrkan, och det har varit lätt att få folk att ställa upp, konstaterar Pettersson nöjt.

Scenen har under vintern stått uppställd i en industrilokal för målning. Under sommaren har den "vuxit till sig" i Brännbergsliden.

En bärande tanke med projektet är att den mobila scenen, förutom uthyrning, ska spela en viktig roll i traditionella arrangemang i Burträsk.

– Vi har ju en del traditioner vi vill behålla, som skyltsöndagen och valborgs, säger Pettersson.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...