Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Klart för ny scenvana i Burträsk

Hårt jobb med gemensamma krafter ger ofta fina slutresultat. Efter ett års jobb, med Valdemar Pettersson som primus motor, står en mobil utescen redo för framtida arrangemang.

BURTRÄSK · Published okt 29, 2018 at 09:00

Det är ganska exakt ett år sedan scenprojektet startade. Förarbetet innan bygget drog i gång bestod av insamling av ekonomiska medel. Valdemar Pettersson, som är van med den uppgiften från Burträsk Majblommeförening och Burträsk Tillsammans, har haft en stimulerande uppgift.

– Det fanns ett behov av en mobil utescen. Företagarna delade den uppfattningen och gjorde det här möjligt, berättar Pettersson.

Omkring 40 lokala företagare i Burträskbygden har varit med och sponsrat projektet, men även flertalet privatpersoner har ställt upp sin kompetens och bidragit med olika dagsverken.

– Hela civilsamhället har varit med, inklusive kyrkan, och det har varit lätt att få folk att ställa upp, konstaterar Pettersson nöjt.

Scenen har under vintern stått uppställd i en industrilokal för målning. Under sommaren har den "vuxit till sig" i Brännbergsliden.

En bärande tanke med projektet är att den mobila scenen, förutom uthyrning, ska spela en viktig roll i traditionella arrangemang i Burträsk.

– Vi har ju en del traditioner vi vill behålla, som skyltsöndagen och valborgs, säger Pettersson.

Renbergs enda lag i norr

MELLANBYGDEN Futsal är en växande sport, men i mellanbygdsområdet har seniorlagen minskat. I norra området representeras mellanbygden endast av Renbergsvattnet, som att döma av...