Torsdag 25 april 2019

Västerbottens Mellanbygd

Klart för ny scenvana i Burträsk

Hårt jobb med gemensamma krafter ger ofta fina slutresultat. Efter ett års jobb, med Valdemar Pettersson som primus motor, står en mobil utescen redo för framtida arrangemang.

BURTRÄSK · Published okt 29, 2018 at 09:00

Det är ganska exakt ett år sedan scenprojektet startade. Förarbetet innan bygget drog i gång bestod av insamling av ekonomiska medel. Valdemar Pettersson, som är van med den uppgiften från Burträsk Majblommeförening och Burträsk Tillsammans, har haft en stimulerande uppgift.

– Det fanns ett behov av en mobil utescen. Företagarna delade den uppfattningen och gjorde det här möjligt, berättar Pettersson.

Omkring 40 lokala företagare i Burträskbygden har varit med och sponsrat projektet, men även flertalet privatpersoner har ställt upp sin kompetens och bidragit med olika dagsverken.

– Hela civilsamhället har varit med, inklusive kyrkan, och det har varit lätt att få folk att ställa upp, konstaterar Pettersson nöjt.

Scenen har under vintern stått uppställd i en industrilokal för målning. Under sommaren har den "vuxit till sig" i Brännbergsliden.

En bärande tanke med projektet är att den mobila scenen, förutom uthyrning, ska spela en viktig roll i traditionella arrangemang i Burträsk.

– Vi har ju en del traditioner vi vill behålla, som skyltsöndagen och valborgs, säger Pettersson.

Fortsätter imponera i luftpistolskyttet

ÅNÄSET Emanuel Löfgren, Nysätra pistolklubb, fortsätter att imponera i luftpistolskyttet. Nyligen kom 14-åringen tvåa i Junior-SM bland betydligt äldre skyttar.

Inget ökat intresse för Lövångers föreningar

LÖVÅNGER Lövångers föreningsliv befinner sig i en kris, men trots att man signalerat om behov av hjälp, så har man inte kunnat se något ökat intresse bland folk av att delta i...

21 kommuner protesterar mot finsk kärnkraft

BURTRÄSK Varför och hur skall vi kunna stoppa kärnkraftsbygget vid Hanhikivi i Finland. Det var frågan som diskuterades när Elisabeth Holmström från nätverket ”Kärnkraftsfritt...

Verkar för fredsprojekt

ROBERTSFORS Under många år i barndomen levde hon sitt liv på flykt. Nu verkar riksdagsledamoten Abir Al-Salani, Centerns andranamn till EU-valet, för EU som fredsbygge. I förra...