Lördag 24 augusti 2019

Västerbottens Mellanbygd

Lögner och hemligheter på Edelvik

Trots konkurrensen från lokalderbyt mot Luleå kom det ändå en tillräckligt stor publik till Edelviks berättarcafé för att slutapplåden skulle kunna betecknas som rungande. Detta gladde de lättade aktörerna från skådespelarlinjen som tackade publiken mitt i sitt gigantiska monopolspel.

BURTRÄSK · Published feb 1, 2019 at 12:15

När besökarna anlände till Teatersalen på Edelviks Folkhögskola för att ta del av föreställningen ”Lögner och hemligheter”, möttes de av en svartdraperad salong, upplyst endast av hundratals värmeljus och några enstaka kandelabrar.

– Eleverna gör det här som ett led i sin utbildning, säger Pär-Erik Wikström, som tillsammans med Linda Tegström-Jonsson undervisar i berättande. De har skrivit sina berättelser själva, en del är självupplevt och annat helt påhittat.

När publiken bänkat sig med kaffemuggar och hembakt fika drog så föreställningen igång. Enstaka monologer blandades med en sovrumsdialog, ett telefonsamtal om ett oplanerat mord och avslutades med ett dramatiskt parti med det ikoniska sällskapsspelet Monopol, för kvällen illustrerat i jätteformat.

Föreställningen inleddes av Erik Andersson från Upplands Väsby, norr om Stockholm, som snart är klar med sin utbildning på Edelvik.

– Det har varit ett häftigt år här i Burträsk, intygar Erik, och jag hoppas verkligen att jag skall kunna få fortsätta med teater eller film i någon form.

Eleverna gör det här som ett led i sin utbildning

Många nöjda med "nya" vägen till Bjuröklubb

BJURÖKLUBB Efter vägarbete som tagit ganska lång tid så är vägen till Bjuröklubb så gott som klar. Folk som bor i området verkar tycka att det har varit värt all väntan.

Gatlyskampen fortsätter

LÖVÅNGER Sommaren och semestertiderna börjar gå mot sitt slut. Då måste kampen om byarnas gatlysen intensifieras. Det menar man i Hökmark, som hoppas att övriga byar i kommunen...

Premiär i O-ringen gav Patrik mersmak

DJÄKNEBODA Patrik Jonsson, Djäkneboda, svarade för imponerande insats när han sprang sitt första O-ringen. I Etappstart-Medelsvår 4,0 kom han fyra av 178 startande