Tisdag 11 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Mäklare med fokus på lantliv

Med en takskylt på sin senapsgula Saab åker Ann-Helén Bågesund Marklund omkring och förmedlar budskapet att Burträsk har fått en ny mäklare.

BURTRÄSK · Published sep 27, 2018 at 07:15

Solen flödar in genom de stora panoramafönstren i det rum på Edelviks folkhögskola som Ann-Helén B Marklund tillfälligt hyr fram till den 5 oktober, för att marknadsföra sig själv och sin nya verksamhet.

– Vår vision är helt enkelt att vara bäst på att hitta rätt kunder till de som vill sälja eller hyra ut sin fastighet på landet, förklarar Ann-Helén. Och detta alldeles oavsett om det är till någon från grannbyn eller från en annan del av världen.

Ann-Helén är noga med att det i hennes marknadsföring framkommer att det är lantliga lägen som är hennes specialitet. Hennes senapsgula gamla Saab är smyckad med en takskylt, utanför rummet tronar en stor vepa och en helt nyproducerad offertmapp ger samma budskap som de övriga reklampelarna; Marklund Mäkleri förmedlar Lantliga lägen.

– Landsbygden är en mycket viktig motvikt till dagens växande städer, säger Ann-Helén. Det är många som längtar efter ett skönare liv med frisk luft och storslagna vidder.

I dag är det dock många säljare som med hjälp av ”Blocket” själva försöker sälja sin bostad.

– Visst är det en stor konkurrens. Men min erfarenhet är att chansen ökar att få sålt och detta till ett bättre pris om man ändå anlitar en mäklare, säger Ann-Helén Bågesund Marklund.

Landsbygden är en viktig motvikt till dagens växande städer

Tar kampen mot beroendet

Robertsfors Varje söndag sedan i september har en nystartad AA-grupp haft möten i Rubinens lokaler i Robertsfors. Enligt Paavo som varit med och grundat gruppen finns det ett...

Hasse har blivit helt fri från Ockelbosjukan

Lövånger Hasse Wik var en av de som drabbades av Ockelbosjukan 2013. – I dag känner jag mig i nästan bättre skick konditionsmässigt än tiden före jag drabbades av Ockelbosjukan,...

Samråd om översiktsplan

BURTRÄSK Just nu finns den fördjupade översiktplanen för Skellefteås landsbygder ute för samråd. I torsdags hölls öppet hus i Burträsk med en chans för allmänheten att bolla...

Fler kommuner i Västerbotten vill ha hälsorum

Länet Åtta platser i Västerbotten har fått virtuella hälsorum som ska överbrygga långa avstånd i glesbygd. Nu vill fler kommuner i länet också skapa hälsorum för att utveckla sin...

Vill ha bidrag för ödehus

ÖVERKLINTEN Inge Lindström i Överklinten vill med ett medborgarförslag ha en annan typ av bidrag med nybyggnadsbidrag till de som köper ett ödehus.