Onsdag 19 juni 2019

Västerbottens Mellanbygd

Mäklare med fokus på lantliv

Med en takskylt på sin senapsgula Saab åker Ann-Helén Bågesund Marklund omkring och förmedlar budskapet att Burträsk har fått en ny mäklare.

BURTRÄSK · Published sep 27, 2018 at 07:15

Solen flödar in genom de stora panoramafönstren i det rum på Edelviks folkhögskola som Ann-Helén B Marklund tillfälligt hyr fram till den 5 oktober, för att marknadsföra sig själv och sin nya verksamhet.

– Vår vision är helt enkelt att vara bäst på att hitta rätt kunder till de som vill sälja eller hyra ut sin fastighet på landet, förklarar Ann-Helén. Och detta alldeles oavsett om det är till någon från grannbyn eller från en annan del av världen.

Ann-Helén är noga med att det i hennes marknadsföring framkommer att det är lantliga lägen som är hennes specialitet. Hennes senapsgula gamla Saab är smyckad med en takskylt, utanför rummet tronar en stor vepa och en helt nyproducerad offertmapp ger samma budskap som de övriga reklampelarna; Marklund Mäkleri förmedlar Lantliga lägen.

– Landsbygden är en mycket viktig motvikt till dagens växande städer, säger Ann-Helén. Det är många som längtar efter ett skönare liv med frisk luft och storslagna vidder.

I dag är det dock många säljare som med hjälp av ”Blocket” själva försöker sälja sin bostad.

– Visst är det en stor konkurrens. Men min erfarenhet är att chansen ökar att få sålt och detta till ett bättre pris om man ändå anlitar en mäklare, säger Ann-Helén Bågesund Marklund.

Landsbygden är en viktig motvikt till dagens växande städer

Klart med garage – men dubbelt så dyrt

ROBERTSFORS Nu är politikerna överens, åtminstone i kommunstyrelsen, om byggandet av ett ambulansgaraget. Men investeringen är dubbelt så dyr som första förslaget.