Torsdag 13 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Mammorna fixar första advent-feelingen

Kvarnen i Bygdsiljum kan kännas lite kylslagen så här års, men i dag söndag blir det andra (lusse)bullar. En grupp mammor ser till att adventsstämningen blir den rätta i byn.

BYGDSILJUM · Published dec 1, 2019 at 06:15

Fram till för två år sedan var det hembygdsföreningen som ägde kvarnen i Bygdsiljum. Efter att Urban Persson och Åsa Löf köpt den har den nedre delen i somras rustats upp och under första advent upplåts den till en grupp mammor i Bygdsiljum med omnejd.

Kvällen när Mellanbygden besöker är det Sandra Lidén, Cecilia Forsgren, Angelica Lundmark, Melina Söderström och Nathalie Törngren som skapar den rätta adventsstämningen. Ingår i gruppen gör normalt även Johanna Törrisen och Elina Marklund.

– Det är väldigt lätt att få julstämning här inne. Det känns lite som en tomteverkstad, säger Cecilia Forsgren.

– Ja, det är en väldigt mysig och passande lokal, som känns genuin. Vi har barn i byn som är övertygade om att tomten bor här, tillägger Sandra Lidén.

Glögg, ponnyridning, tipsrunda med frågor kring de lokala företagen, tomtebesök, körsång och försäljning på nedervåningen; det är något av utbudet som bjuds på söndag.

Det har även stuvats om rejält sett till sittplatserna, så att fler ska rymmas.

– Alla är varmt välkomna och vi hoppas att julstämningen ska infinna sig, avslutar Angelica Lundmark.

Äntligen en publik aktivitet i Ljusvattnet

LJUSVATTNET Pimpeltävling och logdanser; allt har fått ställas in till följd av coronapandemin. Men byaloppisen kunde ändå genomföras tack vare smart planering och byns enorma...

Befarar fler drunkningsolyckor

SOMMAR Sol, värme, bad och ledigt på hemmaplan. Då ökar drunkningsolyckorna. Det är så pass mycket att Svenska Livräddningsällskapet går ut och varnar.
Sport