Fredag 16 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

MC-karavan intog Ljusvattnet

Med ett mäktigt buller gled en karavan med ett hundratal MC-åkare in till kapellet i Ljusvattnet som denna onsdag var tisdagsgängets utflyktsmål.

ljusvattnet · Published jun 25, 2018 at 11:30

De många hojåkarna tillhör ett gäng MC-entusiaster som träffas varje tisdagkväll vid stadshuset i Skellefteå, för att i samlad tropp fara iväg till ett hemligt mål för att där fika och umgås en stund innan det åter är dags för hemfärd. Säsongen börjar i mitten av maj och pågår fram till att hockeyn börjar fram på hösten.

– För då har jag inte tid med det här längre, skrattar gängets ledare Affe, som med sin stora HD leder den långa karavanen mot de aktuella utflyktsmålen.

Då verksamheten är väldigt väderberoende ställer man in utflykten vid regn och kör istället på onsdagar om vädret tillåter då.

– Ja vi fick börja med den ordningen förra sommaren berättar Affe, det var ju verkligen en regnig sommar, så då blev det många onsdagar som fick ersätta, precis som idag.

På parkeringen står ett stort antal MC i olika åldrar och av skilda märken.

– Alla är välkomna som kan hålla 80 knyck, skrattar Affe, där sätter vi ribban.
Byaföreningar, idrottsklubbar och kristna sällskap utgör målen för utflykterna och de står på kö för att få besök av MC-gänget.

– Jo men det är ju ett jättefint tillfälle att få visa upp vår vackra by, förklarar Britt-Inger Nyström, och så får ju arrangerande kapellföreningen ett litet tillskott till kassan skrattar hon och avser då intäkterna från fikaförsäljningen.

Monster invaderade

ROBERTSFORS Det tecknades monster som kanske aldrig förr på biblioteket i Robertsfors under kulturlovet. Illustratören Johan Åberg var den som gav inspiration.

Komiskt med ångest under

Robertsfors I torsdagskväll på Centrumhuset utspelade sig den omtalade föreställningen ”Family Feelings”, som med sina komiska inslag fick hela publiken att fnissa men som också...