Söndag 8 december 2019

Västerbottens Mellanbygd

Nästan som en blackout i F17-derbyt

Så intensivt att det svartnade för ögonen? Ja, lördagsförmiddagens F17-derby mellan Burträsk FF och Bureå IF kunde ha gått hur som helst. Nu blev slutresultatet, precis som i fjol, systerligt 3-3 (2-3) mellan två jämngoda lag.

BURTRÄSK · Published nov 19, 2019 at 07:15

I fjol spelades novembermötet i Anderstorpshallen, men nu var det match i den betydligt mindre och halare(!) Burträsk sporthall.

– Vi har börjat säsongen bättre än i fjol. Vi rör oss bättre utan boll och då blir spelet mycket snabbare, säger Veronica Ahlin, BFF-tränare.

– Vi hoppas på ett snabbt och bra spel. Vi ska spela vårt spel och göra så gott vi kan, säger Marianne Brännström, Bureå tränare.

Det tar ett par minuter för lagen att känna in underlaget och hallens storlek. Nämnvärt är att av lagens första skott går Burträsks via målvakten och in i mål vid stolpen och Bureå går via målvakten och stolpe ut.

Innan BFF hinner bygga upp för mycket självförtroende av ledningen drar Josefin Sandström in en hård markfrispark från distans.

– Den var ganska härlig att slå. Jag fick som en blackout och såg knappt att den gick in, säger Josefin Sandström, som även kunde se laget vända 1-2-underläge till 3-2 innan paus.

I andra halvlek gör Nova Eskelinen 3-3 och sedan kunde matchen slutat hur som helst. BFF gav bort ohälsosamt många bollar i uppspelsfasen, medan Bureå släppte till för många rena frilägen (där BFF:arna dock oftast inte fick tag på bollen).

Den nyligen värvade Bureåtränaren Ayanle Ismail Ahmed kunde vara nöjd med sina adepter.

– Jag är imponerad över laginsatsen, särskilt sista minuterna. Hade matchen varit någon minut längre hade vi nog vunnit.

Anna starkt nyförvärv för berättarkursen

BURTRÄSK Det blir en andra upplaga av berättarkursen på Edelviks folkhögskola, där deltagarna får utveckla sitt västerbottniska berättande. Nu är det också klart med ett starkt...

Reflexer gör skillnad

MELLANBYGDEN Under vintermånaderna blir det mörkt tidigt och vi rör oss ständigt i detta mörker i trafiken, vare sig vi går eller cyklar till och från skolor eller arbete. Med...

Tunga droger hittades i Lövånger

LÖVÅNGER Polisen fick dubbel utdelning vid tillslag på två olika ställen i Lövånger i slutet av oktober månad. Efter spaning på ett par som misstänktes hantera kilovis med...

Cajsa Stina sjunger in en jul i gemenskap

BURTRÄSK En blandning av traditionella och egenskrivna låtar med jultema blir det när Cajsa Stina Åkerström besöker Burträsk kyrka i morgon, den 1 december. Samarbete med lokal...