Lördag 15 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Nästan som en blackout i F17-derbyt

Så intensivt att det svartnade för ögonen? Ja, lördagsförmiddagens F17-derby mellan Burträsk FF och Bureå IF kunde ha gått hur som helst. Nu blev slutresultatet, precis som i fjol, systerligt 3-3 (2-3) mellan två jämngoda lag.

BURTRÄSK · Published nov 19, 2019 at 07:15

I fjol spelades novembermötet i Anderstorpshallen, men nu var det match i den betydligt mindre och halare(!) Burträsk sporthall.

– Vi har börjat säsongen bättre än i fjol. Vi rör oss bättre utan boll och då blir spelet mycket snabbare, säger Veronica Ahlin, BFF-tränare.

– Vi hoppas på ett snabbt och bra spel. Vi ska spela vårt spel och göra så gott vi kan, säger Marianne Brännström, Bureå tränare.

Det tar ett par minuter för lagen att känna in underlaget och hallens storlek. Nämnvärt är att av lagens första skott går Burträsks via målvakten och in i mål vid stolpen och Bureå går via målvakten och stolpe ut.

Innan BFF hinner bygga upp för mycket självförtroende av ledningen drar Josefin Sandström in en hård markfrispark från distans.

– Den var ganska härlig att slå. Jag fick som en blackout och såg knappt att den gick in, säger Josefin Sandström, som även kunde se laget vända 1-2-underläge till 3-2 innan paus.

I andra halvlek gör Nova Eskelinen 3-3 och sedan kunde matchen slutat hur som helst. BFF gav bort ohälsosamt många bollar i uppspelsfasen, medan Bureå släppte till för många rena frilägen (där BFF:arna dock oftast inte fick tag på bollen).

Den nyligen värvade Bureåtränaren Ayanle Ismail Ahmed kunde vara nöjd med sina adepter.

– Jag är imponerad över laginsatsen, särskilt sista minuterna. Hade matchen varit någon minut längre hade vi nog vunnit.

Äntligen en publik aktivitet i Ljusvattnet

LJUSVATTNET Pimpeltävling och logdanser; allt har fått ställas in till följd av coronapandemin. Men byaloppisen kunde ändå genomföras tack vare smart planering och byns enorma...

Starka RIK-förvärv

ROBERTSFORS Med en halverad säsong får poängen inte dröja alltför länge. Robertsfors IK har på kort tid presenterat tre nyförvärv inför den viktiga hösten. En fin försmak kom...

Färre vill till Sverige

LÄNET Effekten av coronapandemin har satt tydliga spår i Migrationsverkets verksamhet. I flera av myndighetens ärendekategorier har det skett nästan en halvering av antalet nya...
Sport