Lördag 25 januari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Nästan som en blackout i F17-derbyt

Så intensivt att det svartnade för ögonen? Ja, lördagsförmiddagens F17-derby mellan Burträsk FF och Bureå IF kunde ha gått hur som helst. Nu blev slutresultatet, precis som i fjol, systerligt 3-3 (2-3) mellan två jämngoda lag.

BURTRÄSK · Published nov 19, 2019 at 07:15

I fjol spelades novembermötet i Anderstorpshallen, men nu var det match i den betydligt mindre och halare(!) Burträsk sporthall.

– Vi har börjat säsongen bättre än i fjol. Vi rör oss bättre utan boll och då blir spelet mycket snabbare, säger Veronica Ahlin, BFF-tränare.

– Vi hoppas på ett snabbt och bra spel. Vi ska spela vårt spel och göra så gott vi kan, säger Marianne Brännström, Bureå tränare.

Det tar ett par minuter för lagen att känna in underlaget och hallens storlek. Nämnvärt är att av lagens första skott går Burträsks via målvakten och in i mål vid stolpen och Bureå går via målvakten och stolpe ut.

Innan BFF hinner bygga upp för mycket självförtroende av ledningen drar Josefin Sandström in en hård markfrispark från distans.

– Den var ganska härlig att slå. Jag fick som en blackout och såg knappt att den gick in, säger Josefin Sandström, som även kunde se laget vända 1-2-underläge till 3-2 innan paus.

I andra halvlek gör Nova Eskelinen 3-3 och sedan kunde matchen slutat hur som helst. BFF gav bort ohälsosamt många bollar i uppspelsfasen, medan Bureå släppte till för många rena frilägen (där BFF:arna dock oftast inte fick tag på bollen).

Den nyligen värvade Bureåtränaren Ayanle Ismail Ahmed kunde vara nöjd med sina adepter.

– Jag är imponerad över laginsatsen, särskilt sista minuterna. Hade matchen varit någon minut längre hade vi nog vunnit.

Nu renoveras värdshuset

BURTRÄSK Värdshuset i Burträsk har ännu en gång fått nya ägare. Den 3 februari är det tänkt att det nya krögarparet Sara och Oscar skall slå upp portarna till ett delvis...

Bra start för nygammalt slakteri

NEDRE ÅBYN Burträskbygden har sedan den 12 juli åter ett lokalt slakteri i drift. Konceptet med återtagsslakteri har fallit väl ut och med tiden hoppas man att kundunderlaget...

Vakin: Detta händer med ditt matavfall

Robertsfors kommun Innehållet i de bruna soptunnorna transporteras vidare till Skellefteå för att bli drivmedel till bland annat lokalbussarna. Johan Sjödin på vakin berättar hur...