Fredag 22 november 2019

Västerbottens Mellanbygd

Nytt rekord på bilutställning

Högst troligt bidrog vädret denna fantastiska sommardag till att fler besökare än någonsin tidigare kom till bilutställningen Cageswamp Summermeet på campingen i Burträsk.

BURTRÄSK · Published aug 7, 2019 at 12:15

Totalt var det några färre fordon i år, men å andra sidan betydligt fler besökare.

– Ja i fjol hade vi 350 fordon mot 330 nu i år, berättar Mattias Renström från arrangerande Cage Swamp Cruisers. Men å andra sidan kan vi tacka det fina vädret för att vi har 500 fler besökare än förra året, 2 000 betalande, det är nytt besöksrekord!

Vid många av de utställda bilarna finns stolar och bord utplacerade och utställare och besökare umgås och fikar tillsammans. Alla verkar nöjda med utställningen frånsett några få detaljer.

– Jag har fått ta emot önskemål om att till nästa år se till att det finns betydligt fler toaletter, berättar Mattias Renström, och det är klart att med så många besökare måste vi se över och åtgärda detta till nästa år, som då blir det 15:e året i följd som vi anordnar den här utställningen.

Vid en svart Ford Roadster, ett amatörbygge från 1987, inspirerat av 1931 års modell, sitter Mikael Bäckman från Lycksele och njuter i solen.

– Jag köpte den i höstas och har väl under vintern lagt ned cirka 200 timmar på bilen, berättar Mikael, bland annat har jag gjort en helt ny inredning, det är ju en hobby och en livsstil detta.

Plötsligt överröstas livebandet på scenen av ett riktigt V8-vrål. Det är Pontus Bergkvist som demonstrerar bilens cutout, ett spjäll som kan öppnas så att motorns avgaser släpps ut före ljuddämparen.

– Det är ju inget man använder i trafiken direkt, skrattar Pontus, men det är ju helt okej när man kör dragrace.

– Och det är dragrace som gäller för mig, säger Pontus!

Jag köpte den i höstas och har väl under vintern lagt ned cirka 200 timmar på bilen.

Ingen fulgran i Lövånger i år, men kan bli comeback

LÖVÅNGER 2017 började det med en vacker gran som senare fick en del ”stryk” på vägen till Lövångers centrum och som senare väckte stor uppmärksamhet för att den var ovanligt ful....