Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

Populär mässa om trädgård

Trots att den fantastiska försommarvärmen hade lämnat plats för moln och lite kyligare vindar, kom ändå ett hundratal trädgårdsintresserade besökare till Edelviks trädgårdsmässa.

BURTRÄSK · Published jun 12, 2018 at 11:15

Precis när den tropiska majvärmen hade lämnat vårt län, passade Edelviks trädgård på att arrangera ”Lilla trädgårdsmässan”. Besökarna kunde exempelvis ta del av trädgårdsutrustning, material och maskiner från Burträsk järn.

Nymyran och Vargviksgårdens trädgårdar sålde buskar, perenner och sommarplantor. Och på en stor gräsmatta demonstrerade Mobilmontören från Bygdsiljum små robotar som outtröttligt for omkring och klippte gräset inför en liten grupp fascinerade åskådare.

En av dem var Christer Hammarborg från Stockholm.

– Jag bor ju på Götgatan, mitt i centrum, och där växer det ju inte så mycket gräs, skrattar Christer, som är i Burträsk på besök. Men skaffar jag en sommarstuga med gräsmatta, så blir det säkert en sådan här, fortsätter Christer, det verkar ju så himla bekvämt.

Försäljaren Gerry Åström, Bygdsiljum, kunde berätta att intresset var stort.

– Ja detta är ju lösningen för alla som tröttnat på att klippa sina gräsmattor, intygar Gerry.

Under dagen förevisades beskärningsteknink och visades barnteater av Edelviks skådespelarlinje. Det var lång kö till det populära trädgårdscaféet och de lokalproducerade burträskburgarna gick åt som smör i solsken.

– Det här är långt över förväntan, säger Maria Burlin, som till vardags arbetar på Edelvik och för dagen hjälpte till i trädgårdscaféet.

– Det var ingen som trodde att det skulle komma så här många besökare, säger hon nöjt.

Det här är långt över förväntan, det var ingen som trodde att det skulle komma så här många besökare.

Burträskburgare

Den mycket lokala produkten som tagits fram av Renbergsvattnets Lantbruk tillsammans med Hanséns Charkuteri innehåller nötkött från Renbergsvattnet, fläsk från Åbyn rökt av Burträsk Deli och Västebottensost. Lokal produktutveckling för stekpannan eller grillen.

6

juni, på självaste nationaldagen, ordnades Lilla Trädgårdsmässan i Burträsk

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...