Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Premiär för ny tävling i fotografi

Man kan ju naturligtvis inte tävla i musik och fotografi. Ändå så samlar ”Mellon” allt större tittarsiffror år från år, och nu har det även tävlats i fotografi inom Ostrikets Fotoklubb.

Burträsk · Published sep 19, 2018 at 12:15

När klubben bildades i våras var det delade meningar om vad man skulle göra på månadsmötena. Alla var överens om att bildvisningar av både inbjudna föreläsare som egna klubbmedlemmar stod högt på önskelistan. Det var väl bara det där med fototävlingar som rörde upp känslorna något.

– Man kan ju naturligtvis inte tävla i fotografi, men vi bestämde oss ändå för att prova på nu i höst, och det var faktiskt jättekul, säger Johanna Sundin.

Makrofoto, alltså extrema närbilder, var temat i första månadstävlingen. Bilderna bedömdes av en jury bestående av klubbens två yrkesfotografer samt en tredje person som inte var klubbmedlem.

– Det var svårt men jätteroligt att få vara med i juryn, säger Carina Kvist, frilansfotograf med stor erfarenhet av fotografi.

Mötet inleddes med att medlemmen Lars-Peter Isaksson visade bitande vinterkalla bilder från sin verksamhet som stugvärd i den svenska fjällvärlden. Den uppskattade bildvisningen följdes av fika då alla tävlingsbilderna visades upp och kommenterades. Till sist var det bara två bilder kvar och väldigt spännande.

– Att jag skulle vinna Ostrikets Fotoklubbs första tävling känns enormt roligt, särskilt när det var så många fina bilder med i tävlingen, säger Eva Burström från Burträsk.

Det var svårt men jätteroligt att få vara med i juryn.

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...