Onsdag 19 juni 2019

Västerbottens Mellanbygd

Premiär för ny tävling i fotografi

Man kan ju naturligtvis inte tävla i musik och fotografi. Ändå så samlar ”Mellon” allt större tittarsiffror år från år, och nu har det även tävlats i fotografi inom Ostrikets Fotoklubb.

Burträsk · Published sep 19, 2018 at 12:15

När klubben bildades i våras var det delade meningar om vad man skulle göra på månadsmötena. Alla var överens om att bildvisningar av både inbjudna föreläsare som egna klubbmedlemmar stod högt på önskelistan. Det var väl bara det där med fototävlingar som rörde upp känslorna något.

– Man kan ju naturligtvis inte tävla i fotografi, men vi bestämde oss ändå för att prova på nu i höst, och det var faktiskt jättekul, säger Johanna Sundin.

Makrofoto, alltså extrema närbilder, var temat i första månadstävlingen. Bilderna bedömdes av en jury bestående av klubbens två yrkesfotografer samt en tredje person som inte var klubbmedlem.

– Det var svårt men jätteroligt att få vara med i juryn, säger Carina Kvist, frilansfotograf med stor erfarenhet av fotografi.

Mötet inleddes med att medlemmen Lars-Peter Isaksson visade bitande vinterkalla bilder från sin verksamhet som stugvärd i den svenska fjällvärlden. Den uppskattade bildvisningen följdes av fika då alla tävlingsbilderna visades upp och kommenterades. Till sist var det bara två bilder kvar och väldigt spännande.

– Att jag skulle vinna Ostrikets Fotoklubbs första tävling känns enormt roligt, särskilt när det var så många fina bilder med i tävlingen, säger Eva Burström från Burträsk.

Det var svårt men jätteroligt att få vara med i juryn.

Klart med garage – men dubbelt så dyrt

ROBERTSFORS Nu är politikerna överens, åtminstone i kommunstyrelsen, om byggandet av ett ambulansgaraget. Men investeringen är dubbelt så dyr som första förslaget.