Söndag 21 juli 2019

Västerbottens Mellanbygd

Succé för Navets vårsalong

För andra året i rad ställde Ostrikets Fotoklubb ut på Navet i Burträsk. Totalt visade klubben ett åttiotal fotografier av 14 fotografer, däribland gästutställarna Anton och Peter Lilja.
– Vi vill göra vårsalongen till en tradition och ett ständigt efterlängtat vårtecken, säger klubbens ordförande Lennart Edlund.

Burträsk · Published maj 7, 2019 at 12:15

Det var ett gäng trötta men glada medlemmar i Ostrikets Fotoklubb som packade ihop sina bilder efter två dagar utställning på Navet i Burträsk. Totalt kom det 227 besökare under de två dagarna, vilket är 40 fler än året innan.

Både medlemmarna som gästutställaren Anton Lilja fick sälja några av sina fotografier, och det var även tre besökare som ville bli medlemmar i fotoklubben.

– Det här är en succé, säger klubbens ordförande Lennart Edlund. Det har varit en jämn ström hela tiden, och väldigt många besökare som kommer ända från Skellefteå.

Nytt för året var lotterierna, där lottköparna ställdes inför ett dignande prisbord tack vare mycket givmilda sponsorer.

– Intäkterna från fikaförsäljningen och lotterierna är viktiga för vår förening, förklarar Lennart, vi har ju annars inga andra intäkter än medlemsavgifterna.

Djur och natur dominerar bland de utställda bilderna. Många besökare som var med förra året ansåg att kvalitén var högre detta år. En av dem var Robert Tedestedt, välkänd burträskprofil, som gillade vad han såg.

– Det är en teknisk briljans här på många ställen som jag inte har sett förut, säger Robert, många bra kompositioner, och en luftigare och snyggare presentation än förra året.

Trötta men nöjda gick så var och en hem till sig, för att återkomma nästa vår.

Vi vill göra vårsalongen till en tradition och ett ständigt efterlängtat vårtecken!

Återseendets glädje präglade lågmäld visafton

BURTRÄSK Sommarens alla olika aktiviteter i rundlogen i Komministerparken i Burträsk är sedan en tid i full gång. På torsdagar kl. 19.00 är det Trivselkvällar med med fri entré...

Straffdramat fyller 50 år

LOSSMEN Idag, den 20 juli, är det 50 år sedan Neil Armstrong tog första steget på månen. Samma dag inträffade en annan händelse, av astronomiska mått, på en fotbollsplan i...

Nya översiktsplanen klar

Robertsfors På senaste kommunfullmäktige klubbades den nya översiktsplanen för Robertsfors kommun med en vision och riktning fram till 2030. Målet är en hållbar kommun med 7500...