Onsdag 23 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Trivselträff för seniorer i Ljusvattnet

Kombinationen av att kunna äta och fika utomhus på coronasäkert avstånd blev en succé för en stor andel av Ljusvattnets seniorer. Det var många som intygade att detta var ett efterlängtat arrangemang.

LJUSVATTNET · Published sep 7, 2020 at 11:15

Ha`NNa jer perfekt att fá komma ut och träff byssbon, he´ jer jättebra, säger Joel Stenberg, på sin klingande ljusvassbondska.

Joel som inte har kalendern i minnet, är lite osäker på om han kan vara med på trivselträffen följande onsdag.

– Har älgjakten börjat nästa onsdag, så kommer jag inte!

– Totalt var det 35 personer, samtliga pensionärer, som var inbjudna till detta arrangemang, berättar Britt-Inger Nyström, ordförande i Ljusvattnets Byaförening.

Och av dessa var det hela 23 seniorer som kunde, och vågade trotsa coronan, och komma till Hultmansviken för att äntligen få träffas och festa på varmkorv och fika.

– Vi är ju utomhus, säger Anna-Lena Andersson, fullt upptagen med att servera varmkorv och dricka, här är ju gott om plats, så det är lätt att hålla avstånd.

Har älgjakten börjat nästa onsdag, så kommer jag inte!

Engagerat i Överklinten

ÖVERKLINTEN I lördags hölls i Överklinten för tredje året i rad engagerade diskussioner om miljöfrågor, denna gång om en landsbygd utan bensin och diesel. Jämmerdalen heter...

Misstanke om mordbrand kvarstår efter storbrand

ROBERTSFORS Natten mot fredag den 14 augusti förstördes ett flerfamiljshus i Robertsfors i en brand. Polisen har fortfarande inte kunnat konstatera någon brandorsak men...
Sport