Onsdag 19 september 2018

Västerbottens Mellanbygd

Urpremiär för allsång på Edelvik

Allsång är Edelviks trädgårds nya giv och i onsdags var det dags för premiär. Kjell och Karin Erehed stod med ljuva toner för värdskapet i det som Edelvik med tiden hoppas ska bli en stående sommartradition.

Burträsk · Published jul 5, 2018 at 11:15

– Vi känner oss hedrade att vi får vara först ut och det ska bli jätteroligt att få göra det här, sa Karin och Kjell Erehed med en mun.

Paret, som sedan fem år tillbaka är bosatta bara en tonartshöjning från Edelvik, på Odlarvägen, har tillsammans över 80 års erfarenhet som musiklärare.

– Det blir välkända sånger med sommarinslag och betoning på att folk ska sjunga med, sa Kjell Erehed.

Men alla arrangemang är barn i början och med grå himmel, och en stand up-show på hembygdsområdet som tuff konkurrent samma kväll, var det bara ett 20-tal personer som hittade till premiären. Efter att Ereheds spelat locktoner med tvärflöjt och keyboard droppade ytterligare några till in.

Sedan sjöngs det Berghagen, Gärdestad, Lindblom och Lill-Babs med förvånande bra kraft och vigör, bland annat av Mats och Else Burman från Stockholm.

– Vi bor här på Edelvik just nu och fick höra av Ove Johansson att det skulle vara allsång, sa Mats Burman.

– Det är ju som en lite mindre version av allsång på Skansen, så det är jättemysigt och en skön gemenskap, fyllde Else Burman i.

Saknas något i repertoaren?

– Nej, jag tycker den var kalas, sa Mats Burman med eftertryck.

Edelviks Ove Johansson såg en god utvecklingspotential för allsången.

– Sprid nu ordet, så vi kan göra detta till en sommartradition, var hans avslutande ord till allsångsdeltagarna.

Föraren avled i bilolycka vid Forsnäs

Forsnäs Strax efter lunchtid i dag måndag körde en bil ner i ån i närheten av Forsnäs utanför Robertsfors. När polisen kom till platsen låg bilen på taket i vattnet och en person fördes till sjukhus med ambulans.