Torsdag 21 juni 2018

Västerbottens Mellanbygd

Anslagstavlorna i Robertsfors måste genast upp igen

Insändare · Published jun 13, 2018 at 16:00

En längre tid har de allmänna anslagstavlorna i Robertsfors tätort, lyst med sin frånvaro. Det gäller såväl vid Konsum som ICA. Kvar finns en tavla vid tidigare ”Mats Sport butiken”, där inte speciellt många går förbi.

Vi har förstått att butikerna och även OK fått direktiv att inte tillåta affischerings tavlor på deras byggnader. Men hur kan det komma sig att allmänna anslagstavlor tas bort från kommunägd mark? Vem gjorde det och enligt vilkas beslut?

Många med oss trodde att anslagstavlorna skulle upp igen efter ombyggnationer på parkerings platserna. Nu har det säkert gått ett par år.

Det kan väl inte vara så illa att allmänheten ska vara utestängda från fysiska anslagstavlor.

Däremot får religiösa samfund och intresseföreningar fritt fram att sätta upp egna anslagstavlor där den vanlige medborgaren inte tillåts annat än att stå och läsa.

Kommunen kan enkelt fastslå regler för hur länge ett anslag får sitta uppe och att rasistiskt och kränkande innehåll inte platsar på tavlan. Begränsa dansbandsaffischer till A-4 storlek.

Förslagsvis rensar en ansvarig bort alla anslag en viss veckodag. Då blir tavlorna alltid aktuella och fräscha. Folk ser i dag ingen annan råd än att häfta fast anslag på träpanelen kring bankomaten. Så ska vi väl inte ha det? Denna som är ortens enda bankautomat är för övrigt avstängd sedan början av maj på grund av bankrån. Illa,illa! Detta skulle aldrig ha tolererats i Stockholm.

Vi kräver att de som ansvarade för att anslagstavlorna togs bort, omgående ser till att det kommer lika stora sådana igen.

Undantag från tidsregeln kan göras för information om ortens hjärtstartare. Information om dessa borde finnas på såväl allmänna anslagstavlor som de exklusiva tavlorna. Att man till exempel kan ladda ner en app med mera.

Kommunistiska Partiet Robertsfors

Däremot får religiösa samfund och intresseföreningar fritt fram att sätta upp egna anslagstavlor där den vanlige medborgaren inte tillåts annat än att stå och läsa.

Anslagstavlorna i Robertsfors måste genast upp igen

En längre tid har de allmänna anslagstavlorna i Robertsfors tätort, lyst med sin frånvaro. Det gäller såväl vid Konsum som ICA. Kvar finns en tavla vid tidigare ”Mats Sport...

Sommartid lockar landsbygden upp men sen då...

Den blomster tid nu kommer med lust och fägring stor….” Denna psalm har de flesta barn, föräldrar och far/morföräldar sjungit med i under veckan som gått. Som mormor så kan jag...

Gäddans betydelse för landsbygdens överlevnad

Vi som arbetar med att utveckla landsbygden har under ett antal år sett hur gäddans betydelse för utvecklingen av turism i mellanbygden ökar konstant. Hit kommer fiskare från...

Naturnära jobb är hittills en hit

Det finns hopp i jämmerdalen. Allt är inte elände i skogslänen. Skogsstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att samordna Naturnära jobb för nyanlända och långtidsarbetslösa....

"Så här ser arbetssituationen på Arbetsförmedlingen ut"

Den senaste tiden har det varit ett stort medialt fokus kring Arbetsförmedlingen, inte minst utifrån SVT:s programserie ”Sveriges bästa Arbetsförmedling”. Som medverkande i...

Nytt sätt att föra politik behövs

Nu är det full fart på valrörelsen och jag måste erkänna att trots att jag är mycket intresserad av politik så har jag väldigt svårt för dryftandet mellan partier och block som...