Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

Anslagstavlorna i Robertsfors måste genast upp igen

Insändare · Published jun 13, 2018 at 16:00

En längre tid har de allmänna anslagstavlorna i Robertsfors tätort, lyst med sin frånvaro. Det gäller såväl vid Konsum som ICA. Kvar finns en tavla vid tidigare ”Mats Sport butiken”, där inte speciellt många går förbi.

Vi har förstått att butikerna och även OK fått direktiv att inte tillåta affischerings tavlor på deras byggnader. Men hur kan det komma sig att allmänna anslagstavlor tas bort från kommunägd mark? Vem gjorde det och enligt vilkas beslut?

Många med oss trodde att anslagstavlorna skulle upp igen efter ombyggnationer på parkerings platserna. Nu har det säkert gått ett par år.

Det kan väl inte vara så illa att allmänheten ska vara utestängda från fysiska anslagstavlor.

Däremot får religiösa samfund och intresseföreningar fritt fram att sätta upp egna anslagstavlor där den vanlige medborgaren inte tillåts annat än att stå och läsa.

Kommunen kan enkelt fastslå regler för hur länge ett anslag får sitta uppe och att rasistiskt och kränkande innehåll inte platsar på tavlan. Begränsa dansbandsaffischer till A-4 storlek.

Förslagsvis rensar en ansvarig bort alla anslag en viss veckodag. Då blir tavlorna alltid aktuella och fräscha. Folk ser i dag ingen annan råd än att häfta fast anslag på träpanelen kring bankomaten. Så ska vi väl inte ha det? Denna som är ortens enda bankautomat är för övrigt avstängd sedan början av maj på grund av bankrån. Illa,illa! Detta skulle aldrig ha tolererats i Stockholm.

Vi kräver att de som ansvarade för att anslagstavlorna togs bort, omgående ser till att det kommer lika stora sådana igen.

Undantag från tidsregeln kan göras för information om ortens hjärtstartare. Information om dessa borde finnas på såväl allmänna anslagstavlor som de exklusiva tavlorna. Att man till exempel kan ladda ner en app med mera.

Kommunistiska Partiet Robertsfors

Däremot får religiösa samfund och intresseföreningar fritt fram att sätta upp egna anslagstavlor där den vanlige medborgaren inte tillåts annat än att stå och läsa.

Så rustar vi landsbygden för byggande av nya bostäder

Insändare Kommuner i behov av tillväxt döms ut på förhand när bankerna inte beviljar lån till nyproduktion och renoveringar. Därför krävs regelförenklingar och ett mer innovativt byggande....

Det är dags att visa civilkurage

Ledare Osman Mahmoud som bott i Sverige i tio år utvisades därför att hans tidigare arbetsgivare för fyra år sedan missade att betala ut fem semesterdagar. Två föräldralösa bröder, den...

Undersköterskor borde också ha yrkeslegitimation

Insändare Jag jobbar som undersköterska i hemtjänsten och det har jag gjort i 6 månader, innan hemtjänsten så har jag arbetat 7 år på sjukhuset som undersköterska på hjärtcentrum i Umeå....

Skogen är en utmärkt lekplats

Ledare Hörde på nyheterna härom kvällen att våra barn nästan aldrig vistas i skogen! Detta måste vi tillsammans försöka ändra på. Vi vet genom forskningen att skogen är en utomordentligt...

Invandring: sök lösningar istället för syndabockar

Insändare Jag kan inte låta bli att undra. Undra hur Sverige sett ut om inte invandrare och flyktingar beskyllts för allt som är dåligt. Om inte människor från andra länder...

Morrland måste bita ifrån nu

Ledare Norrland är resursernas land. Det är inget snack om den saken. Samtidigt lever föreställningar om att Norrland går att fortsätta kolonisera och tas resurser ifrån, utan dåligt...