Tisdag 11 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Anslagstavlorna i Robertsfors måste genast upp igen

Insändare · Published jun 13, 2018 at 16:00

En längre tid har de allmänna anslagstavlorna i Robertsfors tätort, lyst med sin frånvaro. Det gäller såväl vid Konsum som ICA. Kvar finns en tavla vid tidigare ”Mats Sport butiken”, där inte speciellt många går förbi.

Vi har förstått att butikerna och även OK fått direktiv att inte tillåta affischerings tavlor på deras byggnader. Men hur kan det komma sig att allmänna anslagstavlor tas bort från kommunägd mark? Vem gjorde det och enligt vilkas beslut?

Många med oss trodde att anslagstavlorna skulle upp igen efter ombyggnationer på parkerings platserna. Nu har det säkert gått ett par år.

Det kan väl inte vara så illa att allmänheten ska vara utestängda från fysiska anslagstavlor.

Däremot får religiösa samfund och intresseföreningar fritt fram att sätta upp egna anslagstavlor där den vanlige medborgaren inte tillåts annat än att stå och läsa.

Kommunen kan enkelt fastslå regler för hur länge ett anslag får sitta uppe och att rasistiskt och kränkande innehåll inte platsar på tavlan. Begränsa dansbandsaffischer till A-4 storlek.

Förslagsvis rensar en ansvarig bort alla anslag en viss veckodag. Då blir tavlorna alltid aktuella och fräscha. Folk ser i dag ingen annan råd än att häfta fast anslag på träpanelen kring bankomaten. Så ska vi väl inte ha det? Denna som är ortens enda bankautomat är för övrigt avstängd sedan början av maj på grund av bankrån. Illa,illa! Detta skulle aldrig ha tolererats i Stockholm.

Vi kräver att de som ansvarade för att anslagstavlorna togs bort, omgående ser till att det kommer lika stora sådana igen.

Undantag från tidsregeln kan göras för information om ortens hjärtstartare. Information om dessa borde finnas på såväl allmänna anslagstavlor som de exklusiva tavlorna. Att man till exempel kan ladda ner en app med mera.

Kommunistiska Partiet Robertsfors

Däremot får religiösa samfund och intresseföreningar fritt fram att sätta upp egna anslagstavlor där den vanlige medborgaren inte tillåts annat än att stå och läsa.

Inget barn ska behöva äta antidepressiva läkemedel

Insändare På 10 år har psykisk ohälsa bland barn och unga tredubblats. Vi har närmare 5700 barn i åldern 10-14 år som medicineras med antidepressiva läkemedel. Vi är nog rörande överens om...

Landsbygden behöver idealister

Ledare Snart är år 2018 till ända och det är dags att summera vad detta år har burit med sig för Lövångerbygden. Näringslivet har haft sina upp- och nedgångar. Den största negativa...

EU-parlamentariker med glesbygdens väl i fokus

Insändare Sedan en månad tillbaka har jag haft förmånen att vara Kristdemokraternas representant i Europaparlamentet. Ett uppdrag jag axlat med ödmjukhet. Som enda ledamot i...

Boven heter Centralisering

Ledare Mitt hjärta till vänster har mixats till fler färger. Anledningen till det är att jag är ett vaket barn av min tid som är öppen för hur samhället och vår värld har förändrats...

Problemlösare i Västerbotten kan få mer stöd

Insändare Förra året delade Arvsfonden ut 21,3 miljoner kronor till föreningar i Västerbotten. Det är tyvärr en minskning jämfört med året innan. Fler föreningar i länet skulle kunna få...

Håll ut och håll rent från SD

Ledare Drygt tio veckor efter valet har vi fortfarande ingen regering i Sverige. Att peka finger åt politikerna och kalla detta för lek i sandlådan är obegripligt. Vi står inför ett...