Fredag 25 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Skribenten vill inte gå hungrig i Burträsk och efterlyser fler restauranger. Foto: PIXABAY

Burträsk borde ha fler caféer och matställen

Insändare · Published sep 17, 2020 at 01:15

Som ny elev på Edelviks folkhögskola i Burträsk anser jag med utifrånperspektiv att här finns definitivt för lite matställen!

Jag menar, hallå, de har ju tre pizzaresturanger i lilla Robertsfors och i Bygdeå har ju både Frasses och Pizza! Caféer är det också dåligt med! Jag vill ju kunna sitta och dricka mitt kaffe och skriva min saga på ett lugnt café i närheten.

Kanske är det jag som har för höga krav, eller så är detta något vi har absolut brist på! Burträsk är ju så otroligt fint, hur kan vi inte satsa mer på ungdomar, så att de kanske efter att ha bott här på skolan ett år vill stanna, eller turister som vill komma hit, titta på träsket och fika, både sommar och vintertid!
   Tack för att jag fått dela med mig av min åsikt.


Uttråkad student med matbehov

Burträsk är ju så otroligt fint.

Regionen tar inte ansvar för folkhögskolans finansiering

Insändare Folkhögskolan är en utbildningsform för vuxna som betyder oerhört mycket i integrationsarbetet i vår region. Vid Umeå folkhögskola som har sitt säte på Ålidhem- ett utsatt område...

Det lokala ledarskapet vet bäst

Ledare Jag är övertygad om att utvecklingen går åt rätt håll, om än lite långsamt ibland.

Sluta dalta med utländska brottslingar!

Insändare Det måste bli ett slut med daltandet gällande utländska kriminella som begår brott i Sverige. Av utlänningslagen följer att den som saknar svenskt medborgarskap och döms för brott...

Lansbygden först fossilfri

Ledare Elektrifiering av vägtransporter, både för personer och gods, är det enda hållbara sättet att klara riksdagens mål.

Region Västerbotten måste bli en bättre arbetsgivare!

Insändare Coronapandemin har varit utmanande och har påverkat och fortsätter att påverka oss alla i samhället. Alldeles särskilt har covid-19 påverkat sjukvården. Förändrade...

Likvärdig skola är en utopi

Ledare När barnens restid och skoldagarna blir längre än föräldrarnas arbetsdagar, hur garanteras då likvärdig skolgång och utbildning?