Tisdag 31 mars 2020

Västerbottens Mellanbygd

Hårdare straff räddar livet!

Insändare · Published jan 9, 2020 at 01:15

Vem vill inte känna sig trygg hemma? Alla eller hur? studier visar att nästan en tredjedel av sveriges befolkning är oroliga för att bli misshandlade, och 9,9 procent är rädda för att bli utsatta för sexualbrott. Alla i hela världen vill känna sig trygg hemma, i skolan, ja i alla miljöer. Det är viktigt för att ett samhälle ska fungera.

Ta misshandel till exempel, det högsta straffet för misshandel är två år. På de två åren har den som blivit utsatt fått vård och förhoppningsvis gått tillbaka till sin vardag, men rädslan finn säkert kvar, rädslan över att bli nedslagen och hotad.

Jag vill att straffen i Sverige ska bli hårdare på grund av alla återfallsförbrytare. Sex procent av alla misshandelsförbrytare gör om brottet igen, och 17 procent går vidare till ett annat brott. Med tanke på den studien så känns det inte som att gärningsmännen ändrar sig och blir en bättre människa. Om vi har längre straff så har man mer tid att tjäna av sitt straff.

Folk kan tycka att det redan är för stränga straff men tänk på återfallen, En person med för milt straff går ofta tillbaka till samma eller annat brott. Då känns det som att det inte spelar någon roll om den personen får fängelse eller inte för det blir ju ingen förbättring.

Så snälla hårdare straff räddar liv.

Anonym skrivare

Alla i hela världen vill känna sig trygg hemma, i skolan, ja i alla miljöer. Det är viktigt för att ett samhälle ska fungera.

Varför testar man avlopp men inte corona?

Insändare Sverige slutar av resurs- och kostnadsskäl att testa alla misstänkta fall för coronaviruset. De kostar bara nån tusenlapp per test för coronavirus, så jag får inte ihop dessa...

Nu är det hög tid att samarbeta

Ledare Politiker är fast i strukturer som enligt min uppfattning borde förändras i takt med att världen förändras.

Skogsägare har mycket att ta hänsyn till

Insändare Det totala hyggesarealen i dag torde vara betydligt mindre i dag än på 80- och 90-talen.Så den totala matmängden är mindre. Och om löv sett som älgmat ska få en möjlighet att växa...

Vanligt folkvett behövs i krisläge

Ledare Krisberedskap är därför för många av oss, torr ved och reservaggregat för strömmen. Inte att hamstra toapapper, jäst och strösocker i panik.

Upp till kamp den 8 mars

Ledare I min enfald var jag övertygad om att Sverige år 2020 med dryga 100 års intensiv kamp för kvinnors lika ställning i samhället var orubbligt, en hygienfaktor att räkna med.