Söndag 31 maj 2020

Västerbottens Mellanbygd

Hårdare straff räddar livet!

Insändare ˇ Published jan 9, 2020 at 01:15

Vem vill inte känna sig trygg hemma? Alla eller hur? studier visar att nästan en tredjedel av sveriges befolkning är oroliga för att bli misshandlade, och 9,9 procent är rädda för att bli utsatta för sexualbrott. Alla i hela världen vill känna sig trygg hemma, i skolan, ja i alla miljöer. Det är viktigt för att ett samhälle ska fungera.

Ta misshandel till exempel, det högsta straffet för misshandel är två år. På de två åren har den som blivit utsatt fått vård och förhoppningsvis gått tillbaka till sin vardag, men rädslan finn säkert kvar, rädslan över att bli nedslagen och hotad.

Jag vill att straffen i Sverige ska bli hårdare på grund av alla återfallsförbrytare. Sex procent av alla misshandelsförbrytare gör om brottet igen, och 17 procent går vidare till ett annat brott. Med tanke på den studien så känns det inte som att gärningsmännen ändrar sig och blir en bättre människa. Om vi har längre straff så har man mer tid att tjäna av sitt straff.

Folk kan tycka att det redan är för stränga straff men tänk på återfallen, En person med för milt straff går ofta tillbaka till samma eller annat brott. Då känns det som att det inte spelar någon roll om den personen får fängelse eller inte för det blir ju ingen förbättring.

Så snälla hårdare straff räddar liv.

Anonym skrivare

Alla i hela världen vill känna sig trygg hemma, i skolan, ja i alla miljöer. Det är viktigt för att ett samhälle ska fungera.

Wennebro: Skattesystemet är orättfärdigt

Insändare Uppgifterna i min ledare är hämtade ur Hela Sverige ska levas rapport ”Naturresurser i hela landet”. Ditt påstående om ”okunskap eller medvetet vilseledande” får i så fall...

Stimulanspaketen hamnar fel

Ledare Småföretagare blir förbisprungna av storföretag och för kommuner och regioner görs ingen urskiljning mellan fattig och rik.

Så mycket bättre…

Ledare I det populära TV-programmet ”Så mycket bättre” samlas ett gäng kända artister och tolkar varandras låtar. Resultatet blir ofta så mycket bättre. Tänk om man skulle tillämpa samma...

Vindkraften skadar bara oss

Insändare Varje vecka kan man i dagstidningarna läsa artiklar från vindkraftsindustrin där de beskriver storsatsningar, ”grön energi” och diverse andra fördelar med vindkraft. De verkar...

Bredband ska visst trollas fram

Bredbandsutbyggnaden borde dessutom rimligen ha skett först i glesare bygder, eftersom det är där som alla förväntas sköta nära nog alla sina ärenden via nätet.