Onsdag 19 maj 2021

Västerbottens Mellanbygd

Högersvängar rimmar dåligt med Centerns rikspolitik

Insändare · Published apr 14, 2021 at 01:15

Centerpartiets kommunpolitiker Helena Lundgren i VIndeln går ut i riksmedian med kritik mot Annie Lööf och partiet för att de inte håller sig till höger och att man inte accepterar att SD ska få inflytande. Vi såg efter förra valet att vår riksdagskvnna Helena Lindahl (C) var den som röstade mot att partiet gav sitt stöd till S och inte SD.

Så vad har hänt i partiet lokalt? Är det ett arv från Mauds högersväng? För vi är nog många som inte känner igen partiet i att vara så högerkramande och mot arbetarrörelsen. Centerpartiet var ju alltid förr måna om att inte kallas högerparti utan ett parti för det naturnära och vanliga folket. Länet hade ju genuina företrädare som Hörnlund och Gabrielsson m.fl.
   C och S har ju haft lika bra samarbete som man haft med de borgerliga. Ska vi vara riktigt ärliga så blev regeringstiden 2006 -2014 den sämsta nånsin för oss i norr. Då ett vanligt hus i Robertsfors fick samma skatt som en mångmiljonvilla i Norrmalm. Då försvann 476 statliga tjänster i Västerbottens inland medan storstäderna ökade statliga jobb med 1700 (källa SCB).
   El skulle levereras söderut  och bensinmackarna stängde i småorterna.
   Nu äntligen blir vi vinnare då vi kommer att tanka fordonen vid stugknuten billigt av bygdens rena kraft och inte klimatvidrig från diktaturland. Vi har ju nu också kompenserats i glesbygden med 230kronor i /månaden för besinskatten förra året.
   Så hur nu centerpartistiska ledare här i iänet kan var de som är de kritiska till att Annie Lööf inte vill bygga sin politik på SD som bland annat påstår att samer inte är riktiga svenskar, är obegripligt och pinsamt.

Uppdatera partiet i länet!

Centerpartist

För vi är nog många som inte känner igen partiet i att vara så
högerkramande och mot arbetarrörelsen.

Marknaden kan inte lösa klimatkrisen

Insändare Ska riskkapitalister få bestämma över svensk energi- och klimatpolitik? Stefan Löfven säger stolt i filmen "Stålbadet" (som visas på SVT play) att Sverige nu har chans att bli...

Talangfabriker på landsbygden

Ledare Det är tack vare alla eldsjälar som ideellt arbetar i den lokala idrottsföreningen som vi i Sverige kan ha så många internationella världsstjärnor inom idrotter

Regionen jobbar hårt mot våld

Insändare Våld i nära relationer och mäns våld mot kvinnor är ett stort samhällsproblem. Vi måste vara tydliga med vad det i de flesta fall handlar om: utfallet av en maktordning där...

Norrland har revanschläge

Ledare Efter åratal av brist på kompensation för den el som i decennier transporterats ner med enbart bidrag tillbaka är det dags för en återbetalning som kan ge långsiktiga effekter.

Små skolor i byarna behövs om hela landet ska leva

Insändare Trots brist på forskningsstöd har idén om stora skolor som det bästa dominerat skoldebatten och regelutvecklingen, skriver företrädare för Centerpartiet som ifrågasätter denna...

Släng ut gökungen medan tid är!

Ledare Nu är det upp till Centerpartiet att göra detsamma – prioritera hela landet istället för en storstadssatsning och prioritera klimat och miljö.
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport