Söndag 5 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

M gick rakt i Sjöstedts fälla

Insändare · Published dec 18, 2019 at 01:15

Vänsterpartiet har tagit tillbaka sitt hot om misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Ewa Nordmark och den önskvärda förändringen av Arbetsförmedlingens verksamhet får vänta ett tag.

Vi slipper regeringskris och hotet om nyval skjuts upp ett tag. Jonas Sjöstedt är den store vinnaren efter att han lyckades locka Ulf Kristersson, att helt plötsligt göra ett politiskt lappkast och börja kritisera LOV, som varit en av Moderaternas hjärtefrågor.

Moderaterna blev den stora förloraren som förutom att helt plötsligt ha förlorat en viktig ideologisk fråga, och sin politiska färdriktning och som dessutom förlorat sin roll i Alliansen efter att på ett ytterst oartigt sätt lämnat och sagt adjö till sina tidigare kompisar.

Det är svårt att förstå hur Kristersson kunde gå in i Sjöstedts fälla. Han kan väl knappast klamra sig fast vid påståendet, att allt gick för fort. Det hade inte hänt särskilt mycket i frågan och eftersom Kristersson alltid brukar klaga på att regeringen är senfärdig så skulle det knappast vara trovärdigt. Det måste ha varit att han upplevde sig ha förlorat sin ledarroll i Alliansen och därför kände sig sviken.

Nils-Åke Sandström

Centerpartiet

Jonas Sjöstedt är den store vinnaren efter att han lyckades locka Ulf Kristersson att helt plötsligt göra ett politiskt lappkast och
börja kritisera LOV.

Regeringens bredbandspolitik splittrar stad och land

Insändare I Västerbotten är 8 av 10 hushåll anslutna till fibernät. Trots det saknar 4 av 10 av landsbygdsborna i länet en anslutning. Regeringens kraftlösa bredbandspolitik splittrar stad...

Elflyg och drönare är framtiden

Ledare Häromveckan presenterades ett spännande forskningsprojekt med bland annat Åsele kommun, Örnsköldsviks flygplats och Luleå tekniska universitet som intressenter.

Sverige måste agera när coronavaccinet lanseras

Insändare Regeringens misslyckande kring coronatestningen får inte upprepas när ett framtida vaccinationsprogram planeras. Det krävs bättre engagemang, tydlighet och ansvarstagande från...

Statsägt bolag sabbar demokratin

Ledare Att ett statsägt bolag nu smygvägen och i strid med gällande lagstiftning försöker sabotera distribution av tidningar på landsbygd och i glesbygd i är minst sagt upprörande.

Regionens och kommuners samarbete måste förbättras

Insändare Samverkan behöver stärkas mellan Region Västerbotten och kommunerna. Centerpartiet i Västerbotten har lämnat in en motion som handlar om en starkare samverkan mellan regional...

Sluta racka ner på småskolorna

Ledare Om vi menar allvar med att utveckla glesbygdskommuner måste vi värdera våra resurser, sluta predika avveckling och våga gå mot strömmen.
Sport