Torsdag 13 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Mer idrott på schemat i skolan

Insändare · Published dec 11, 2019 at 01:15

Mitt namn är Noah Viklund och jag går i klass 7b på Tundalsskolan. Vi har bara två idrottslektioner i veckan och det är alldeles för lite enligt min åsikt. Detta behöver vi göra något åt.

För det första kan vi se att folk rör sig mindre och mindre på skolan och sin fritid. Enligt forskning så bör ungdomar röra sig minst 60 minuter om dagen .

Visste du att bara 14 procent rörsig minst en timme varje dag? För det andra borde man också ha mer idrottslektioner för det motverkar övervikt.

Visste ni att 51 procent av all svenskar i åldrarna 16–84 år är överviktiga eller feta. Detta enligt Folkhälsomyndigheten.

Och för det tredje så är det bevisat om man rör sig mer så presterar man även bättre i skolan. Så detta blir ett vinnande koncept för alla parter.

Många skulle nog hävda att om man skulle ha mer idrott på schemat så skulle man bli tvungen att ta tid från andra viktiga ämnen, men jag tror att om man får mer idrott på schemat så presterar man bättre och då spelar de där tio minuterna ingen roll.

Så vill ni ha pigga, välmående och smarta elever som preseterar i skolan så bör man sätta in mer idrott på schemat.

Noah Viklund

Visste ni att 51 procent
av all svenskar i
åldrarna 16–84 år är överviktiga eller feta. Detta enligt Folk-
hälsomyndigheten.

Avloppslögnen blir sanning

Insändare När en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den sanning. Det vanligaste argumentet från avloppsinspektörer är: ”Trots att det endast är 10 procent av befolkningen som har enskilt...
Ledare Det är skandal att ingen av våra nuvarande riksdagspartier driver de 75 punkter som de själva tagit fram. Att genomföra det som sagts, som alla varit överens om, borde ske med automatik, lekande lätt som musik från ett självspelande piano.

Reducera inte Sverige till en delstat i Europas USA

Insändare Ett historiskt steg för EU, konstaterar Frankrikes president Macron belåtet efter uppgörelsen. Tysklands utrikesminister Heiko Maas betecknar återhämtningsfonden som en...

Var rädd om dricksvattnet

Ledare Slås dricksvattenförsörjningen ut i ett område finns inga ”reservkällor” att tillgå. Något att tänka på när man protesterar mot restriktioner runt ett vattenskyddsområde.

75 år efter Hiroshima: Inför kärnvapenförbud NU!

Insändare Sadako Sasaki var knappt två år gammal när en atombomb släpptes över hennes hemstad Hiroshima i Japan 1945. 100 000-tals dog ögonblickligen, minst lika många blev sjuka till följs...

Dags att köpa "härproducerat"

Ledare Om svensk livsmedelsproduktion ska vara livsduglig och få bärkraft räcker det inte med att köpa svenskt när det är fest.
Sport