Lördag 18 januari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Många vill ha mer kött på tallriken, menar skribenten. Foto: PIXABAY

Mer kött och mindre grönt på matbordet!

Insändare · Published dec 12, 2019 at 01:15

Jag och många andra tycker att man ska minska grönsaker på matborden. Kött innehåller många av de näringsämnena som vårkropp behöver, det är till exempel proteiner, vitaminer och viktiga ämnen som till exempel järn och zink.

Får vi inte i oss protein och alla vitaminer så blir vi trötta och tappar energi. Enligt forskning så tas mineralerna zink och järn i vår kropplättare upp av kroppen än vad vegetariskt gör.

Alltså Järn, vitamin B12, zink och selen är några näringsämnen som inte finns i samma koncentration i annat mat.

En till anledning att man inte ska sluta äta kött är att som vegan får du äta massor av piller för att få i sig den proteinmängden som man behöver, och de där pillerna är ganska dyra så då sparar man även pengar om man slipper äta dem.

Till er som säger att man ska sluta äta kött för djurens skull: Om ingen åt upp djuren skulle människan hamna i kraftigt numerärt underläge. Skulle du vilja behöva fighta ett gäng kossor bara för att ta dig till busshållplatsen ? Det är ju inget lidande för djuren att bli slaktade om de haft ett bra liv, eller hur? Än om att de skulle vara i en kall skog och bli uppätna av björnar, det är naturens lag!

Så till alla veganer där ute: Om vi bara skulle äta grönt så betyder det att vi måste odla grönt, visst? Om vi ska odla grönt så måste vi skapa merjordbruk i världen. JORDBRUK = SÄMRE NATUR OCH UTSLÄPP vad säger ni om naturen blir sämre då blir det väl ingen skillnad?

Alltså det jag vill komma fram till här är absolut inte att vi i ska sluta äta grönt men att man inte ska sluta äta kött helt och hållet.

En missnöjd matälskare!

Kött innehåller många av de näringsämnena som vår kropp behöver, det är till exempel proteiner, vitaminer och viktiga ämnen som till exempel järn och zink.

Glöms glesbygden bort när man kommit till riksdagen?

Insändare Att vara fritidspolitiker i en liten glesbygdskommun, är ingen lätt uppgift när ekonomin blir ett problem till sjukvård, skola och äldreomsorgen. I vårt land finns 290 kommuner,...

Har vi valt fel riksdagsmän?

Ledare När Sveriges Vattenkraftskommuner FSV anordnade ett seminarium i riksdagshuset i november i fjol kom det fyra riksdagsledamöter, en från Dalarna, en från Värmland, en från...

Vansinne att lägga ner samtalsstödet Hjälplinjen

Insändare Nationella Hjälplinjen, som erbjuder samtalsstöd för människor i kris, har lagts ner nu vid årsskiftet. Funktionen ska istället föras över till regionerna är det meningen. Det är...

Låt nya vindar blåsa in 2020

Ledare Jag är ledsen, men 2020 kan vara början på ett nytt decennium med fortsatt avveckling. Eller inte. Förändring börjar alltid med en tanke. Så låt oss stanna upp och tänka till.

Fördela intäker från vindkraften

Insändare M och KD lämnar nu den svenska energiöverenskommelsen, men i stället för att avveckla överenskommelsen bör den utvecklas. Låt kommunernai Västerbotten få skatteintäkter från...

Flytt till mindre ort lönar sig bra

Ledare Hur kan vi då tillåta att statliga bolag och myndigheter får fortsätta utgå från Stockholm och därmed fördyra sina verksamheter med våra skattemede