Torsdag 13 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Många vill ha mer kött på tallriken, menar skribenten. Foto: PIXABAY

Mer kött och mindre grönt på matbordet!

Insändare · Published dec 12, 2019 at 01:15

Jag och många andra tycker att man ska minska grönsaker på matborden. Kött innehåller många av de näringsämnena som vårkropp behöver, det är till exempel proteiner, vitaminer och viktiga ämnen som till exempel järn och zink.

Får vi inte i oss protein och alla vitaminer så blir vi trötta och tappar energi. Enligt forskning så tas mineralerna zink och järn i vår kropplättare upp av kroppen än vad vegetariskt gör.

Alltså Järn, vitamin B12, zink och selen är några näringsämnen som inte finns i samma koncentration i annat mat.

En till anledning att man inte ska sluta äta kött är att som vegan får du äta massor av piller för att få i sig den proteinmängden som man behöver, och de där pillerna är ganska dyra så då sparar man även pengar om man slipper äta dem.

Till er som säger att man ska sluta äta kött för djurens skull: Om ingen åt upp djuren skulle människan hamna i kraftigt numerärt underläge. Skulle du vilja behöva fighta ett gäng kossor bara för att ta dig till busshållplatsen ? Det är ju inget lidande för djuren att bli slaktade om de haft ett bra liv, eller hur? Än om att de skulle vara i en kall skog och bli uppätna av björnar, det är naturens lag!

Så till alla veganer där ute: Om vi bara skulle äta grönt så betyder det att vi måste odla grönt, visst? Om vi ska odla grönt så måste vi skapa merjordbruk i världen. JORDBRUK = SÄMRE NATUR OCH UTSLÄPP vad säger ni om naturen blir sämre då blir det väl ingen skillnad?

Alltså det jag vill komma fram till här är absolut inte att vi i ska sluta äta grönt men att man inte ska sluta äta kött helt och hållet.

En missnöjd matälskare!

Kött innehåller många av de näringsämnena som vår kropp behöver, det är till exempel proteiner, vitaminer och viktiga ämnen som till exempel järn och zink.

Avloppslögnen blir sanning

Insändare När en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den sanning. Det vanligaste argumentet från avloppsinspektörer är: ”Trots att det endast är 10 procent av befolkningen som har enskilt...
Ledare Det är skandal att ingen av våra nuvarande riksdagspartier driver de 75 punkter som de själva tagit fram. Att genomföra det som sagts, som alla varit överens om, borde ske med automatik, lekande lätt som musik från ett självspelande piano.

Reducera inte Sverige till en delstat i Europas USA

Insändare Ett historiskt steg för EU, konstaterar Frankrikes president Macron belåtet efter uppgörelsen. Tysklands utrikesminister Heiko Maas betecknar återhämtningsfonden som en...

Var rädd om dricksvattnet

Ledare Slås dricksvattenförsörjningen ut i ett område finns inga ”reservkällor” att tillgå. Något att tänka på när man protesterar mot restriktioner runt ett vattenskyddsområde.

75 år efter Hiroshima: Inför kärnvapenförbud NU!

Insändare Sadako Sasaki var knappt två år gammal när en atombomb släpptes över hennes hemstad Hiroshima i Japan 1945. 100 000-tals dog ögonblickligen, minst lika många blev sjuka till följs...

Dags att köpa "härproducerat"

Ledare Om svensk livsmedelsproduktion ska vara livsduglig och få bärkraft räcker det inte med att köpa svenskt när det är fest.
Sport