Torsdag 28 maj 2020

Västerbottens Mellanbygd

När det krisar håller vi ihop

Ledare · Published apr 1, 2020 at 01:15

Det är någonting fint som sker med människor i kristider. Dagligen, vid varje nyhetssändning ja, varje timme matas vi med ny information kring covid-19 och hur corona-krisen breder ut sig och drabbar människor och samhällen i hela världen. 

Mitt i detta ser vi värme, kärlek, gemenskap och omhändertagande. Utsträckta händer till okända människor, hjälp till grannar, släktingar och vänner. Frivilligorganisationer som växlar upp och erbjuder stöd och hjälp i denna utsatta situation. Visst blir man lycklig av att få bevittna sådan mänsklig värme och omhändertagande, mitt i detta elände. 

Jag tycker det är glädjande och hoppingivande att se hur mänskligheten skärper till sig när det verkligen gäller. Mycket läggs åt sidan, meningsskiljaktigheter och annat som för några veckor sedan kanske skulle ha lett till diskussioner och bråk mellan människor läggs åt sidan och de allra flesta fokuserar nu på sådant som är viktigt på riktigt. Minska och förhindra smittspridningen och skydda människor i riskgrupperna. Det är allvar nu och det har glädjande nog det stora flertalet uppfattat och agerar därefter. 

Sociala medier översvämmas av människor som vill ställa upp för sina medmänniskor, handla mat, övriga inköp och andra dagliga sysslor som kan innebära risker för personer i olika riskgrupper. Om du själv känner ett behov av stöd och hjälp, tveka inte att höra av dig till någon av alla frivilliga. Viljan att hjälpa till är stor! 

Även här ligger landsbygden många gånger i framkant. Vi som bor på landsbygden vet att det redan fungerar så här, även utan kriser och yttre hot. Vi hjälper varandra, stöttar grannen och servar vännerna på ett sätt som många inte upplever i våra större städer till vardags. Men i och med yttre hot och kriser så som corona, då sprider sig detta på ett tydligare sätt även till våra storstäder.

Även i de mest pressade situationerna finns det ljusglimtar och här ser vi vad corona-krisen plockar fram hos människor. En efterlängtad hjälpsamhet och medmänsklighet. Ta hand om varandra, det här kan vi bara lösa tillsammans! 

Vi hjälper varandra, stöttar grannen och servar vännerna på ett sätt som många inte upplever i våra större städer till vardags.

Wennebro: Skattesystemet är orättfärdigt

Insändare Uppgifterna i min ledare är hämtade ur Hela Sverige ska levas rapport ”Naturresurser i hela landet”. Ditt påstående om ”okunskap eller medvetet vilseledande” får i så fall...

Stimulanspaketen hamnar fel

Ledare Småföretagare blir förbisprungna av storföretag och för kommuner och regioner görs ingen urskiljning mellan fattig och rik.

Så mycket bättre…

Ledare I det populära TV-programmet ”Så mycket bättre” samlas ett gäng kända artister och tolkar varandras låtar. Resultatet blir ofta så mycket bättre. Tänk om man skulle tillämpa samma...

Vindkraften skadar bara oss

Insändare Varje vecka kan man i dagstidningarna läsa artiklar från vindkraftsindustrin där de beskriver storsatsningar, ”grön energi” och diverse andra fördelar med vindkraft. De verkar...

Bredband ska visst trollas fram

Bredbandsutbyggnaden borde dessutom rimligen ha skett först i glesare bygder, eftersom det är där som alla förväntas sköta nära nog alla sina ärenden via nätet.
Sport