Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Skylten är nedmonterad och bankboxen är uttagen ur lokalerna. Nu är tecknen få att Handelsbanken huserat i lokalerna. Foto: MIKAEL WIKMAN

Banklokal blir boende

Nu är Handelsbankens skylt nedplockad och banklokalen står tom i Lövånger. Fastighetens ägare, Rikard Kroner, kommer själv att ta över lokalerna för eget boende.
– Tyvärr är inte utbudet så stort för att hyra ut i Lövånger, säger Rikard Kroner.

Lövånger · Published aug 28, 2018 at 08:30

För cirka två månader sedan stängde Handelsbanken sin lokal i Lövånger, och den siste Lövångerbon kunde på plats göra sitt bankärende.

Handelsbanken var på väg att stänga redan för ett par år sedan, men banken räddades kvar till Lövångersbornas stora glädje.

Men nu är banksagan slut.

När Mellanbygden pratat med folk på gatan angående bankens upphörande, har kommentarerna varit allt från ”tråkigt”, ”ledsamt” till ren ilska, men även förståelse för att små orter som Lövånger inte är intressanta längre för bankerna.

I dagarna håller personal från handelsbanken på att städa ur det sista.

– Banken har varit en mycket bra hyresgäst. Jag har mycket svårt att tänka mig en bättre. Det är tyvärr tråkigt att det inte går att hyra ut en sådan här lokal i Lövånger, menar Rikard Kroner, som har ägt fastigheten i cirka två år.

Rikard bor ovanför bankens gamla lokaler, och tänker själv utöka sitt boende.

– Det kommer att bli mycket arbete, men det får ta den tid som behövs. Husets fasad kommer att ändras tillbaka till sitt ursprung. De stora skyltfönstren ska bort, säger Rikard.

Det stora bankvalvet som finns i huset ser Rikard som ett problem.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med det. Det är nog svårt att göra något vettigt av valvet, så det är minst sagt ett problem, menar Rikard Kroner.

Det är minst sagt ett problem.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...