Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Christofio bjuder in till ätartävling

Christofio Ahmet som driver Västerbotten Korv i Lövsele tillsammans med sambon Emelie Hertz, bjuder in till korvätartävling söndagen den 9 september. Vinnare i olika grenar ska koras och nu hoppas paret att man ska få in så många registreringar till tävlingen som möjligt.

Lövsele · Published aug 31, 2018 at 16:30

Christofio Ahmet hoppas att den nya korvätarutmaningen vid Västerbotten Korv i Lövsele ska bli en succé och ett årligt återkommande inslag.

– Vi letar alltid efter nya sätt att promota vårt företag på och det här tyckte vi var en rolig grej, säger Christofio.

Tävlingen som går under det långa namnet "Västerbotten Korv versus the people of Västerbotten" har flera grenar. En tävling "Hot sausage" går ut på att vara snabbast med att äta en superstark korv, en annan, "Big sausage", på att man ska försöka äta en 50 centimeter lång korv så snabbt som möjligt och en annan gren, "Pie delicious" är en pajätartävling.

Nu hoppas Christofio att så många som möjligt ska registrera sig för deltagande i tävlingen där samtliga deltagare belönas med ett diplom, och vinnarna med en pokal.

Men det gäller att vara snabb att anmäla sig.

– Ja för det kan inte vara fler än tio personer i varje tävling. Det blir för svårt att organisera då.

Responsen har varit bra.

– Väldigt bra, men vi behöver veta mer om hur många som kommer att delta i tävlingarna. Alla som vill vara med kan ringa eller skriva in sitt namn på vår Facebooksida.

Christofio kommer själv att tävla i grenen "Big sausage".

– Jag har tränat en hel del och det krävs en hel del för att fylla den här magen, skrattar Christofio.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...