Tisdag 7 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

De ungas sång gladde de äldre i Lövånger

Det är inte bara Calle Rising som kan sjunga under äldre människors balkonger. Även årskurs 2 och kulturskolans elever i Lövånger gladde nyligen med sång och spel.

LÖVÅNGER · Published jun 16, 2020 at 15:15

Många människor i trånga utrymmen har varit ett dåligt musikkoncept de senaste månaderna, men färre människor utomhus funkar bra. Precis som i Robertsfors och Burträsk har även tonerna hittat sätt att nå fram i Lövånger.

Kulturskolans elever brukar spela upp någon gång per termin. Det kan vara jul- och vårkonserter eller till förmån för Världens Barn.

– Vi har inte kunnat ha traditionella vårkonserter för föräldrar och familjer utan valde istället att göra något som gick att genomföra i dessa coronatider, nämligen att sjunga och spela utomhus. Det kändes bra att få glädja de äldre på olika äldreboenden
i Lövånger, säger musikläraren Elisabeth Lindberg.

Att spela utomhus för äldreboenden var ett nytt grepp för kulturskolan, som har kunnat bedriva sin verksamhet som vanligt under pandemin, med skärpta hygienrutiner.

Det blir inte fler balkongspelningar i kulturskolans regi under sommaren. Däremot anordnas ”sommarkul(tur)” med möjligheten till dans, att spela i band eller film, smink och skådespeleri.

Ökat intresse för planer och idrottsplatser i landet

VEBOMARK/SVERIGE Fotbollsplaner och idrottsplatser är kulturmiljöer som inte får glömmas bort. Den uppfattningen blir allt tydligare genom olika initiativ. Kristoffer Wallgren,...

Bra fart hos Martinsons trots coronakrisen

BYGDSILJUM Martinsons i Bygdsiljum söker ny huvudägare, men än så länge har det inte hänt så mycket säger Lars Martinson, koncernchef. Däremot ser orderboken väldigt bra ut trots...
Sport