Måndag 18 februari 2019

Västerbottens Mellanbygd

En favorit i repris på Bergvallen

”Same procedure as last year!” är en välkänd fras från sketchen Grevinnan och Betjänten. Det tyckte Vebomark var så passande att man slog till med exakt samma vinstsiffror mot Flarken som i fjolårets match: 0-5 efter 0-2 i halvtid.

Flarken · Published jun 19, 2018 at 11:15

Publiken på Bergvallen bättrade på sin solbränna och höll tummarna att det här skulle bli matchen då Flarkens långa poängtorka skulle brytas.

– Idag ska vi ha en chans. Det skiljer inte så mycket mellan lagen. Vi ska försöka nyttja ytorna och gå på vår snabbhet, sa Flarkentränaren Anders Lindgren.

– Vi spelar med några halvskadade spelare idag, så det är lite på gränsen, men om vi siktar rätt med bollarna på Isak Morén bör vi kunna vinna det här, sa Vebomarktränaren Torbjörn Vallgren.

Siktet visade sig vara perfekt inställt, för redan i sjätte minuten skenade Morén loss till höger i straffområdet och kunde placera in ledningsmålet. Det var dåligt för matchen. Flarken hade nog behövt ledningen för att kunna röra om i grytan.

Efter dryga kvarten kom 0-2 när Albin Stenlund avlossade ett överraskande skott som slank in.

Där och då kändes matchen ganska avgjord och spelet föll in i en dvala, som bestod av Vebomark dominerade spelet och skapade chanser, men utan att det riktigt brände till. Visst strök ett par bollar via målvakten Mikael Anderssons ribba, men något nätrassel blev det inte.

Under perioden med matchdvala var det Vebomarks vänsterytter André Karlsson som drog flest blickar till sig med sitt höga tempo, hala närkampsspel och snillrika tekniska lösningar.

– Andra säger att jag är snabb både med och utan boll och jag gillar att trixa och hålla på även på fritiden, sa André som gav sig sig själv godkänt.

– Jag kände mig ganska pigg i början, men kom inte in i andra andningen. Men det lossnade i andra halvlek.

Ja, för precis som målskyttet avverkades under de första 17 minuterna i första halvlek var det de sista 17 minuterna som gällde i andra. 0-3 gjorde André Karlsson själv, innan Johan Ackefall fint hängde in 0-4 från halvdistans. 0-5 spikade Morén i öppet mål efter fint pass av Karlsson.

Tränarna var överens efter slutsignalen.

– De har några rutinerade som håller högre klass än oss och de sätter sina chanser, sa Anders Lindgren.

– Vi har några stabila pjäser som gör skillnad och ger stabilitet åt laget. Men Flarken är kvickare och bollsäkrare i år, så jag är mycket nöjd med segern, sa Torbjörn Vallgren.

Flarken - Vebomark: 0-5 (0-2)

0-1 (’6) Isak Morén, 0-2 (’17) Albin Stenlund, 0-3 (’73) André Karlsson, 0-4 (’80) Johan Ackefall, 0-5 (’87) Isak Morén.

Avslut (på mål): 8-31 (5-19)

70-tal djur brann inne i Ytterbyn

Ytterbyn Under natten mot i dag började en ladugård i Ytterbyn utanför Lövånger brinna och ett 70-tal kalvdjur brann inne. När räddningstjänsten kom till platsen var ladan redan övertänd,...

Hundraåriga björkar kan avverkas – hotar att falla

Ånäset Gamla tingshuset är omgivet av björkar som är över hundra år gamla. Nu vill stiftelsen som bevarar tingshuset avverka flera av träden. Stiftelsen pekar på risken att de...

Entreprenörsparet: ”Förlora inte riktigt vår grej”

LÖVÅNGER Paret Celina och Emelie Ahlback har varit framgångsrika chefer i restaurangbranschen i tio års tid, men behövde en ny utmaning. Nu går de i skytteltrafik mellan...