Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Äkta företagsparet, Agneta Rebo och Ulf Janebo, föreslog företagsträffar varannan vecka. Foto: MIKAEL WIKMAN

Företagsträff blir tätare i Lövånger

Företagarna i Lövånger samlades tillsammans med representanter från näringslivskontoret i Skellefteå till ett frukostmöte. På mötet presenterade sig det nyinflyttade företagsparet, Agneta Rebo och Ulf Janebo i Blacke. De föreslog att företagarna i och kring Lövånger ska samlas varannan vecka för att utbyta information och hjälpa varandra. Ett förslag som emottogs positivt.

Lövånger · Published nov 22, 2018 at 07:15

På onsdagen förra veckan träffades ett tiotal företagare från Lövånger till ett frukostmöte med Kicki Krane och Tomas Öhlund från näringslivskontoret i Skellefteå.

Med på mötet fanns även företagarparet, Agneta Rebo och Ulf Janebo. De flyttade till Blacke vid årsskiftet från Stockholm.

De passade på att presentera sig för det övriga näringslivet, deras bakgrund samt de företag som de driver både tillsammans och enskilt.

Agneta och Ulf föreslog att företagarna i Lövånger och dess närhet borde träffas oftare än enbart en gång i kvartalet. Näringslivskontoret bjuder in en gång per termin dvs halvår. Det skulle skapa en tätare informationskedja.

– Tanken är inte att vi ska hålla på att sälja till varandra. Utan syftet är att bygga samverkan och nätverk mellan vi företagare. Dela med sig av olika kontakter, som kan vara viktiga för just den enskilde företagaren vid ett visst tillfälle. Att hjärta och hjärna arbetar tillsammans. Det här är ett bra sätt att få igång en löpande kontakt mellan företagarna, sade Agneta Rebo.

Det samlade näringslivet under mötet var positiva till idén, och deltagarna bestämde sig för att träffas igen redan den 28 november.

Tanken är då att fortsättningsvis träffas varannan vecka på ett frukostmöte, och till ett lunchmöte varje månad. Sammankallande och arrangörer till företagsträffarna blir Agneta Rebo och Ulf Janebo.

Näringslivskontoret informerade om vad som händer i Skellefteå.

De fick kritik av Anitha Lundkvist, Lövångers blommor, för att inte berätta om Lövånger istället.

– Det är spännande med information. Men jag blir ledsen att ni inte har sagt någonting om Lövånger, menade Anitha.

Näringslivskontorets Kicki Krane och Tomas Öhlund tog till sig av kritiken och lovade bättring till nästa möte.

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...