Söndag 17 november 2019

Västerbottens Mellanbygd

Fullsatt för Världens barn

Folkets Hus var fullsatt förra onsdagen när det ordnades musikuppträdanden och insamling till Världens barn. Huvudaktörer var klass 2 på Lövångersskolan som hade sällskap i körandet av Bettans Bönor och Fördejkören.

LÖVÅNGER · Published okt 31, 2019 at 07:15

Barnen i klass 2 har jobbat med frågor som rör barn och barns rättigheter i skolan och därför tyckte man att det var en bra idé att ordna insamlingen.

– Vi har jobbat mycket med barnkonventionen och FN, vad det står för. Sen tyckte Elisabet (Lindberg), vår musiklärare, att det här ska vi göra. Så nu gör vi det tillsammans med två andra körer i Lövånger, säger Jenny Persson, lärare på Lövångersskolan.

Folkets Hus ställde upp med gratis lokaler. Röda Korset fanns på plats och samlade in pengar. All behållning skulle gå till Världens barn. Swishnummer fanns också uppsatta på väggarna inne i Folkets Hus.

Lövångerborna verkade ha gått man ur huse för arrangörerna fick plocka fram mer stolar för att alla skulle få sittplats.

Eleverna var också riktigt spända inför uppgiften.

– Barnen har längtat. De är taggade. De började längta redan förra veckan, säger Elisabet Lindberg.

Kören från klass 2 fick också inleda programmet. Musikkvällen fortsatte sedan då Bettans bönor tog vid.

Världens Barn är Radiohjälpens största insamlingskampanj och ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och 14 svenska biståndsorganisationer.

De började längta redan förra veckan

Kassagirot med fullservice nu på plats i Lövånger

LÖVÅNGER Förra året gick Riksbanken ut och förutspådde ett kontantlöst samhälle till 2030-talet. Men fram tills dess används fortfarande kontanter, om än i allt mindre...

Vill locka fler unga till jakten

LÖVÅNGER Förra veckan hölls en prova på dag för framtida tillika potentiella unga jägare i skogen. Syftet är att ge en inblick i jakten för ungdomar inför en kommande kurs där de...

Hade 61 bilar på tomten – hotas av vite på 80 000

MELLANBYGDEN En fastighetsägare i mellanbygden hotas av ett vite på 80 000 kronor om han inte städar bort skrotbilar från gården. Vid miljöinspektörernas besök hade...

Torbjörn Vallgren årets ungdomsledare

VEBOMARK Torbjörn Vallgren i Vebomarks IF har utsetts till årets ungdomsledare inom fotbollen. Utöver äran innebär det även ett stipendium på 15 000 kronor.

Upplevelser i Lövånger

LÖVÅNGER I Lövånger har man redan satsat på cykelleder. Satsningen är en del i möjligheten att få uppleva både vacker natur, kunna cykla och dessutom lära sig mer om intressanta...