Söndag 31 maj 2020

Västerbottens Mellanbygd

Fullsatt för Världens barn

Folkets Hus var fullsatt förra onsdagen när det ordnades musikuppträdanden och insamling till Världens barn. Huvudaktörer var klass 2 på Lövångersskolan som hade sällskap i körandet av Bettans Bönor och Fördejkören.

LÖVÅNGER · Published okt 31, 2019 at 07:15

Barnen i klass 2 har jobbat med frågor som rör barn och barns rättigheter i skolan och därför tyckte man att det var en bra idé att ordna insamlingen.

– Vi har jobbat mycket med barnkonventionen och FN, vad det står för. Sen tyckte Elisabet (Lindberg), vår musiklärare, att det här ska vi göra. Så nu gör vi det tillsammans med två andra körer i Lövånger, säger Jenny Persson, lärare på Lövångersskolan.

Folkets Hus ställde upp med gratis lokaler. Röda Korset fanns på plats och samlade in pengar. All behållning skulle gå till Världens barn. Swishnummer fanns också uppsatta på väggarna inne i Folkets Hus.

Lövångerborna verkade ha gått man ur huse för arrangörerna fick plocka fram mer stolar för att alla skulle få sittplats.

Eleverna var också riktigt spända inför uppgiften.

– Barnen har längtat. De är taggade. De började längta redan förra veckan, säger Elisabet Lindberg.

Kören från klass 2 fick också inleda programmet. Musikkvällen fortsatte sedan då Bettans bönor tog vid.

Världens Barn är Radiohjälpens största insamlingskampanj och ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och 14 svenska biståndsorganisationer.

De började längta redan förra veckan

Glädjebesked till föreningar

LÖVÅNGERBYGDEN Hårt prövade byaföreningar har sett sina lokalers nyttjandetimmar störtdyka under våren på grund av coronaviruset. Men den 19 maj kom ett glädjebesked. Skellefteå...

Bröderna Stenlund är dig hack i häl

Vebomark Även i år är det Vebomark som får försvara Lövångersområdets fotbollsära. Detta med ett stigande själförtroende och två bröder på mittfältet som ser till att...

Kyrkstad hoppas på ”hemester”

LÖVÅNGER Förra sommaren var uthyrningen av stugorna i Lövångers kyrkstad fullbokad vissa tider. I år är läget helt annorlunda. Nu hoppas ägarna på en bättre senare del av...