Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

"Gropen" blir gräsyta

Nu monteras lekparken som i folkmun kallas för "gropen" ned i centrala Lövånger.
– Det är en gammal park som har gjort sitt. Istället för "gropen" byggs en ny park intill Prästgårdens äldreboende. En mycket bättre plats för en park där alla kan trivas, säger Ulf Ståhl, enhetschef på gator och parker i Skellefteå.

Lövånger · Published okt 20, 2018 at 08:15

Mellanbygden har tidigare skrivit om den nya lekparken som håller på att färdigställas vid sidan av Prästgårdens äldreboende, så kallade Popelparken.

Nu monteras den gamla parken, som i folkmun kallas för "gropen" ned.

– Det är en mycket gammal park som ligger på en sur mark. Det är alltid blött och fuktigt på parkområdet. Så nu när vi i kommunen ser om våra parkområden beslutade vi att flytta parken till den så kallade Popelparken.

Skellefteå kommun minimerar sina parker och satsar på en hög klass på de som blir kvar. Lövånger är en ort som får en helt ny park.

– Säkerhetsreglerna på lekutrutningarna blir allt hårdare, och sakerna i "gropen" är gamla och slitna. Det mesta av lekutrustningen kommer att skrotas, säger Ulf.

De närmaste dagarna kommer parken att monteras ned och ytan sås igen och blir gräsmatta.

– Just nu finns inga planer för området. Dessutom ligger parkområdet delvis på privat mark. Sanden kommer att tas bort och vi kommer att så gräsmatta och fortsätta att klippa området, säger Ulf.

Mikael Byström, vid samhällsbyggnadskontoret i Skellefteå, har fått i uppdrag att montera ned all lekutrustning har en idé.

– Man kanske skulle fråga Lövångerborna vad de vill göra med ytan.

Renbergs enda lag i norr

MELLANBYGDEN Futsal är en växande sport, men i mellanbygdsområdet har seniorlagen minskat. I norra området representeras mellanbygden endast av Renbergsvattnet, som att döma av...