Torsdag 25 april 2019

Västerbottens Mellanbygd

"Gropen" blir gräsyta

Nu monteras lekparken som i folkmun kallas för "gropen" ned i centrala Lövånger.
– Det är en gammal park som har gjort sitt. Istället för "gropen" byggs en ny park intill Prästgårdens äldreboende. En mycket bättre plats för en park där alla kan trivas, säger Ulf Ståhl, enhetschef på gator och parker i Skellefteå.

Lövånger · Published okt 20, 2018 at 08:15

Mellanbygden har tidigare skrivit om den nya lekparken som håller på att färdigställas vid sidan av Prästgårdens äldreboende, så kallade Popelparken.

Nu monteras den gamla parken, som i folkmun kallas för "gropen" ned.

– Det är en mycket gammal park som ligger på en sur mark. Det är alltid blött och fuktigt på parkområdet. Så nu när vi i kommunen ser om våra parkområden beslutade vi att flytta parken till den så kallade Popelparken.

Skellefteå kommun minimerar sina parker och satsar på en hög klass på de som blir kvar. Lövånger är en ort som får en helt ny park.

– Säkerhetsreglerna på lekutrutningarna blir allt hårdare, och sakerna i "gropen" är gamla och slitna. Det mesta av lekutrustningen kommer att skrotas, säger Ulf.

De närmaste dagarna kommer parken att monteras ned och ytan sås igen och blir gräsmatta.

– Just nu finns inga planer för området. Dessutom ligger parkområdet delvis på privat mark. Sanden kommer att tas bort och vi kommer att så gräsmatta och fortsätta att klippa området, säger Ulf.

Mikael Byström, vid samhällsbyggnadskontoret i Skellefteå, har fått i uppdrag att montera ned all lekutrustning har en idé.

– Man kanske skulle fråga Lövångerborna vad de vill göra med ytan.

Fortsätter imponera i luftpistolskyttet

ÅNÄSET Emanuel Löfgren, Nysätra pistolklubb, fortsätter att imponera i luftpistolskyttet. Nyligen kom 14-åringen tvåa i Junior-SM bland betydligt äldre skyttar.

Inget ökat intresse för Lövångers föreningar

LÖVÅNGER Lövångers föreningsliv befinner sig i en kris, men trots att man signalerat om behov av hjälp, så har man inte kunnat se något ökat intresse bland folk av att delta i...

21 kommuner protesterar mot finsk kärnkraft

BURTRÄSK Varför och hur skall vi kunna stoppa kärnkraftsbygget vid Hanhikivi i Finland. Det var frågan som diskuterades när Elisabeth Holmström från nätverket ”Kärnkraftsfritt...

Verkar för fredsprojekt

ROBERTSFORS Under många år i barndomen levde hon sitt liv på flykt. Nu verkar riksdagsledamoten Abir Al-Salani, Centerns andranamn till EU-valet, för EU som fredsbygge. I förra...