Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

"Gropen" blir gräsyta

Nu monteras lekparken som i folkmun kallas för "gropen" ned i centrala Lövånger.
– Det är en gammal park som har gjort sitt. Istället för "gropen" byggs en ny park intill Prästgårdens äldreboende. En mycket bättre plats för en park där alla kan trivas, säger Ulf Ståhl, enhetschef på gator och parker i Skellefteå.

Lövånger · Published okt 20, 2018 at 08:15

Mellanbygden har tidigare skrivit om den nya lekparken som håller på att färdigställas vid sidan av Prästgårdens äldreboende, så kallade Popelparken.

Nu monteras den gamla parken, som i folkmun kallas för "gropen" ned.

– Det är en mycket gammal park som ligger på en sur mark. Det är alltid blött och fuktigt på parkområdet. Så nu när vi i kommunen ser om våra parkområden beslutade vi att flytta parken till den så kallade Popelparken.

Skellefteå kommun minimerar sina parker och satsar på en hög klass på de som blir kvar. Lövånger är en ort som får en helt ny park.

– Säkerhetsreglerna på lekutrutningarna blir allt hårdare, och sakerna i "gropen" är gamla och slitna. Det mesta av lekutrustningen kommer att skrotas, säger Ulf.

De närmaste dagarna kommer parken att monteras ned och ytan sås igen och blir gräsmatta.

– Just nu finns inga planer för området. Dessutom ligger parkområdet delvis på privat mark. Sanden kommer att tas bort och vi kommer att så gräsmatta och fortsätta att klippa området, säger Ulf.

Mikael Byström, vid samhällsbyggnadskontoret i Skellefteå, har fått i uppdrag att montera ned all lekutrustning har en idé.

– Man kanske skulle fråga Lövångerborna vad de vill göra med ytan.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...

BrukEtt avtalar med nya tyskar

Robertsfors Det blev ett rejält strul med tyskarna som hyrde in sig med dataservrar i BrukEtts lokaler. Nu har ägaren Mikael Bergmark skrivit ett nytt hyresavtal med ett annat...