Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

Hovstamp och bisurr i Vebo

Det finns avslagna matcher och så finns det hyperintensiva matcher. Vebomark och Åkullsjön/Bygdsiljum bjöd upp till det sistnämnda i lördags, med distriktsrekord i närkamper, en uppsjö brända lägen och en knapp uddamålsseger för hemmalaget.

Vebomark · Published jun 12, 2018 at 07:15

Vebomark behövde studsa tillbaka efter käftsmällen i matchen innan, 0-10 mot Hjoggböle. Jämfört med de senaste åren var det väldigt många nya namn i "Vebos" uppställning.

– Vi har tio spelare borta och ändå har vi 16 man i matchtruppen. Det är riktigt kul, sa tränaren Torbjörn Vallgren, som därmed slapp spela denna afton.

Ingemar Persson, Å/B-coach för kvällen, hade lika svårt att känna igen sig i hemmalagets uppställning.

– Vi siktar på seger så klart, men det känns som det här blir väldigt jämnt; oavgjort eller uddamålsseger åt något håll.

När matchen väl drog i gång såg det inte ut som om Å/B skulle ha skuggan av en chans att ta poäng. Vebomark hade två galopperande vildhästar i kedjan, Isak Morén och André Karlsson, som tycktes helt ostoppbara.

Som tur var för gästerna hade firma Morén/Karlsson inte kalibrerat siktet, för bollarna ven konstant någon enstaka decimeter utanför stolparna och över ribban.

Men det som mest präglade den här matchen var trots allt närkamperna. Redan efter ett par minuter stod det klart att situationerna skulle staplas på varandra och att ingen hade tänkt vika undan.

Omedelbart när bollen rullat ostört i ett par sekunder hördes hovstamp från alla håll och spelarna brakade ihop i en kedjereaktion av närkamper. Om bollen studsade ut kom snart en irriterad bisvärm redo för nästa omgång.

Domaren blåste sällan frispark och med tanke på den enorma mängden hårda närkamper förvaltade spelarna det förtroendet på ett beundransvärt sätt. Den grundläggande respekten överlevde matchen igenom.

Å/B:s nolla överlevde däremot inte, för efter 20 minuter fick Isak Morén bollen utanför eget straffområde och galopperade sedan iväg över hela planen och hängde in 1-0 i nättaket. Ett imponerande nummer, som nog är vanligast i pojklagssammanhang.

– Det sägs att jag är snabb, så det försöker jag utnyttja. Med lite flyt kan man göra såna mål, sa Morén.

Å/B replikerade högst oväntat med 1-1 på sitt första avslut på mål. Jonas Zakrissons frispark satt pressat och fint förbi mur och målvakt.

I andra halvlek var det gästerna som hostade upp sig och Vebomarks tidiga dominans tycktes förgäves. Men så ordnade Samuel Löfroth en straff som han själv rullade in och det blev segermålet.

Dramatiken och intensiteten varade dock ända fram till slutsignalen. Då fick spelare och publik slutligen släppa ned sina spända axlar efter 90 minuter som inte hade en död sekund.

– Det här var kul, men jobbigt! Vi var värda att vinna, men vi har en oförmåga att göra mål, sa Torbjörn Vallgren och pustade ut.

Å/B tar få poäng, men fortsätter skriva historia varje match. Den här gången var hela familjen Lindgren (mamma Mia, pappa Ulrik och sonen Felix) på planen samtidigt. Hade Ingemar hoppat in, så hade även familjen Persson (mamma Ewelina, sonen Ted) varit komplett.

Vebomark - Åkullsjön/B: 2-1 (1-1)

1-0 ('21) Isak Morén (solo från eget straffområde), 1-1 ('27) Jonas Zakrisson (frispark), 2-1 ('69) Samuel Löfroth (straff).

Avslut (på mål): 21-13 (11-6)

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...