Tisdag 15 oktober 2019

Västerbottens Mellanbygd

Ryktet om Krahes nedläggning är betydligt överdrivet. Tvärtom har han investerat i nya däckmaskiner. Foto: MORGAN BOHMAN

Krahe med nya maskiner

Matthias Krahe, Lövånger, hörde av sig till Mellanbygden för att det gick rykten om att han skulle lägga ned sin verkstad i Lövånger. Det är precis tvärtom, han satsar ännu mer på sin verksamhet och har nu köpt nya maskiner för att kunna möta det ökade trycket på att montera däck som köpts på internet.

LÖVÅNGER · Published okt 3, 2019 at 16:15

Matthias Krahe vill dementera ryktesspridningen i samhället, uppgifter som inte alls överensstämmer med verkligheten.

Han köpte ett nytt hus, även det i närheten av verkstaden och hyrde ut sitt gamla.

– Då trodde folk att jag hade lagt ned verksamheten. Det var fyra stycken som pratade med mig som trodde att jag lagt ned.

Men istället är det raka motsatsen.

– Jag har köpt helt nya däckmaskiner och allt.

Allt fler väljer att köpa däck på internet för att sedan lämna in däcken till lokala ombud som monterar däcken åt kunden.

– Ja det blir allt större, det ökar med 20 procent per år, jag har varit tvungen att neka till det tidigare för jag har inte haft maskiner till det, säger Matthias .

– Kunden beställer däcken på nätet och får de skickade antingen hem till sig eller direkt till mig för montering. Det är en ganska stor investering, det är de allra modernaste maskinerna. Jag kan montera upp till 24 tum och i viss mån även motorcykeldäck, fortsätter han.

Men Matthias Krahe fixar det mesta i sin verkstad.

– Jag gör service på bromsar, stötdämpare, mindre eljobb, jag reparerar cyklar, mopeder, gräsklippare, you name it, jag jobbar med allt.

Ja det blir allt större, det ökar med 20 procent per år.

Vd satsar mer i egna företaget

Hökmark Åke Paulsson, vd för Ecorub AB, har köpt 200 000 aktier i det egna företaget. Då Åke Paulsson är vd för företaget omfattas han av insiderlagstiftningens krav på anmälan...

Robertsfors vs Länsstyrelsen

ROBERTSFORS Länsstyrelsens regelverk har satt en del käppar i hjulet i den utvecklingsfas Robertsfors kommun befinner sig i. Ett möte i förra veckan mellan parterna renderade...