Onsdag 16 oktober 2019

Västerbottens Mellanbygd

Lång löpartradition i Lövånger

För 33:e året i rad fylldes gator och torg i Lövånger av både publik och vältränade löpare. Arrangören LUAIK, Lövånger-Uttersjöbäckens AIK, hade dock detta år stor konkurrens av ett annat idrottsevenemang av viss dignitet.

Lövånger · Published jul 9, 2018 at 11:15

– Jag kan ju inte förstå hur de kan spela kvartsfinal just när vi skall ha vår prisutdelning, skrattar Helen Lindström, från LUAIK.

Årets tävling var inte GP-klassad, varför arrangerande LUAIK istället satsade på en löparfest för hela familjen, och för alla andra som gillar löpning.

Isac Andersson, för dagen klädd som en sann fotbollssupporter, fanns på plats för att stötta sina barn.

– Det är ju en viktig händelse idag, det är ju 24 år sedan man fick uppleva nånting liknande, säger Isac, som tycks ha tankarna på något helt annat än löpning.

Lövångerloppet är en ytterst välorganiserad tävling med ett stort antal ideellt arbetande funktionärer som säkerställer logistiken.

– Totalt är det drygt 120 löpare föranmälda, berättar Helen Lindström. Vi har olika klasser och distanser, allt från 1,4 till 15 kilometer.

I kön till efteranmälningarna stod Tomas Nilsson som bytt eftermiddagens jourtjänstgöring med en kompis, för att kunna delta.

– Jag skall springa 15 kilometer med start klockan två, berättar Tomas. Så jag kommer inte att hinna hem till matchen, men det gör inget, för det här är mycket roligare.

Och med tanke på hur matchen slutade så hade ju Tomas helt rätt i det!

Totalt är det drygt 120 löpare.

Vd satsar mer i egna företaget

Hökmark Åke Paulsson, vd för Ecorub AB, har köpt 200 000 aktier i det egna företaget. Då Åke Paulsson är vd för företaget omfattas han av insiderlagstiftningens krav på anmälan...

För kallt på ”Manhattan”?

BURTRÄSK Hyresgäster som sitter med filtar och vantar, köper in egna element och värmer upp lägenheten genom att köra ugnen med öppen lucka. Nu kräver flera hyresgäster på...

Efter seriesegern: Så ska RIK etablera sig i trean

ROBERTSFORS 2019 innebar ett stabilt avancemang till division 3. Med stark vilja, en stärkt organisation och ett sammansvetsande träningsläger i Spanien har Robertsfors IK tänkt...

Sänker hastigheten trots massiv kritik

MELLANBYGDEN Kritiken från berörda kommuner angående sänkningen av hastighetsbegränsningen från 90 till 80 kilometer i timmen var inte nådig. Trots det tänker Trafikverket inte...