Tisdag 15 oktober 2019

Västerbottens Mellanbygd

Siw och Hans Carlsson från Rickleå sålde rökt nätting på Skördemarknaden i Lövånger. Foto: MAGNUS LINDGREN

Marknad i Lövånger lockade många besökare

Den gångna helgen var det skördemarknad i Lövånger. Marknaden lockade mycket folk båda dagarna och utställarna verkade riktigt nöjda.

LÖVÅNGER · Published sep 26, 2019 at 07:15

Hans och Siw Carlsson, Rickleå, gjorde premiär på skördemarknaden i år.

– Vi fiskar och röker nätting, berättar Hans Carlsson.

Fiskar nätting gör paret i Rickleån.

– Det är ganska bra med nätting där, men det är inte som på 60-talet, säger Hans som förklarar att det är en ganska svår konst att röka nätting.

– Det gäller att hålla temperaturen, den får inte övertstiga 26 grader vid kallrökt nätting.

Det råder väldigt delade meningar om huruvida det är gott med nätting enligt makarna.

– Det är lite som med surströmmingen. Folk tycker väldigt olika, säger Siw som berättar lite om hur nättingen kan avnjutas.

– Den ska serveras varm, kanske med en gräddsås och potatis till. Man steker den i smör. Sedan dricker man en öl till eller ett glas mjölk.

Enligt Hans är nättingen inte lika populär som förr. Ett sätt att sprida populariteten är därför att visa upp sig på marknader som Lövångers skördemarknad.

– Intresset har varit över förväntan, vi har haft många intresserade. En del har sagt ”Nätting! Det har jag inte sett på 20-30 år!” förklarar Siw.

Vd satsar mer i egna företaget

Hökmark Åke Paulsson, vd för Ecorub AB, har köpt 200 000 aktier i det egna företaget. Då Åke Paulsson är vd för företaget omfattas han av insiderlagstiftningens krav på anmälan...

Robertsfors vs Länsstyrelsen

ROBERTSFORS Länsstyrelsens regelverk har satt en del käppar i hjulet i den utvecklingsfas Robertsfors kommun befinner sig i. Ett möte i förra veckan mellan parterna renderade...