Onsdag 19 september 2018

Västerbottens Mellanbygd

Multi-Kulti har öppnat dörren i Lövånger

Multi-Kulti heter den nya föreningen som har bildats i Lövånger. I nya lokaler ska de med invandrarbakgrund få lära sig allt från att sy till att få hjälp med läxläsning.– Efter vissa oroligheter i Lövånger har vi även startat en grupp där unga får lära sig hur man uppför sig och inte hamna i kriminalitet, säger verksamhetsledaren Mohamad Shidane.

Lövånger · Published jul 12, 2018 at 11:15

Mitt emot Mellanbygdens redaktion i Lövånger har den multikulturella föreningen tagit över den tidigare retauranglokalen. Lokalen är öppen för allmänheten.

– Vi har alldeles nyligen flyttat in i lokalerna. Tidigare höll vi till hos olika personer med studiecirklar, säger verksamhetsledare Mohamad Shidane.

I lokalen blir det nyttiga studier.

– Vi har ett nytt projekt på gång där vi i cirkelform stöttar föräldrar som nyligen kommit till Sverige. Handlar om hur man blir en bättre förälder. Att förstå svenska samhället, hur skolan fungerar och hur man skapar en bra relation till sina barn, säger Mohamad.

Projektet är i samarbete med NBV, Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, och kommer att pågå både i Lövånger och Skellefteå.

Andra cirklar som pågår eller kommer att startas är att lära sig sy med maskin, cykla, och läxläsning.

På senare tid har det varit problem med stölder och misshandel i Lövånger. Därför har Multi-Kulti startat en cirkel där unga träffas, ser film om droger och annan krimilalitet, och sedan för diskussioner om detta.

– Det är ett bra sätt att upplysa unga om att det är oaceptabelt att begå kriminella handlingar, säger Mohamad Shidane.

Föraren avled i bilolycka vid Forsnäs

Forsnäs Strax efter lunchtid i dag måndag körde en bil ner i ån i närheten av Forsnäs utanför Robertsfors. När polisen kom till platsen låg bilen på taket i vattnet och en person fördes till sjukhus med ambulans.