Onsdag 19 juni 2019

Västerbottens Mellanbygd

Flitens lampa lyser längs Grubbedalsvägen i Lövånger. Ett 12 veckor långt projekt med att lägga ny asfalt pågår och har hunnit halvvägs. Foto: MAGNUS LINDGREN

Ny asfalt på dålig väg

Asfaltvägen vid Grubbedalsvägen i Lövånger har varit under all kritik enligt boende i området. Ett omfattande och efterlängtat artbete med att lägga ny asfalt pågår dock för fullt. Arbetet som tros ha kommit cirka halvvägs, sträcker sig över 12 veckor, enligt arbetsledaren Mikael Sjödin vid NCC.

Lövånger · Published sep 20, 2018 at 08:00

– Asfalten på gatan var väldigt ojämn tidigare. Det har varit flera tjälskott, säger arbetsledaren Mikael Sjödin.

Ett omfattande arbete som involverar en traktorförare, en grävmaskinsförare, två anläggningsarbetare och ett antal lastbilsförare.

– Det är roligt att de satsar på ytterområdena. Det verkar bli allt fler satsningar på ytterområdena. Numera satsas det inte enbart i stan, menar Mikael Sjödin.

Han säger att arbetet på landsbygden dessutom många gånger uppskattas mer av de boende i området.

– Ja i stan blir de bara arga för att man är i vägen och flör att de måste sakta ned. Men här har vi bara fått positivt feedback såhär långt, skrattar Mikael.

Det är roligt att de satsar på ytterområdena. Det verkar bli allt fler satsningar på ytterområdena. Numera satsas det inte enbart i stan

Klart med garage – men dubbelt så dyrt

ROBERTSFORS Nu är politikerna överens, åtminstone i kommunstyrelsen, om byggandet av ett ambulansgaraget. Men investeringen är dubbelt så dyr som första förslaget.