Fredag 25 september 2020

Västerbottens Mellanbygd

Ny pizzeriaägare i Lövånger

Lövångers pizzeria har fått ny ägare. Adil Yilmaz heter han och kommer närmast från Piteå där han tidigare drivit restaurangverksamhet.
– Jag ville driva en restaurang på en mindre ort, och när jag fick reda på att pizzerian i Lövånger var till salu köpte jag den, säger Adil Yilmaz.

Lövånger · Published okt 13, 2018 at 08:30

Sedan cirka en månad tillbaka så har Lövånger fått både en ny pizzeriaägare och en ökning i befolkningsmängden. Det är Adil Yilmaz och hans familj som har flyttat till Lövånger.

– Det känns bra än så länge. Vi har påbörjat inskolningen av barnen och vi har hittat en lägenhet som vi hyr, säger Adil Yilmaz.

Närmast kommer Adil från Piteå där han drivit en egen restaurang under några år med fyra anställda.

Han bestämde sig för att sälja restaurangen och flytta tillbaka till Turkiet, men en tragisk familjehändelse inträffade, och Adil valde att bo kvar i Sverige.

– Jag var sugen på att fortsätta att driva någon sorts restaurangverksamhet, men i mindre skala och slippa ha ett ansvar för flera anställda. Genom vänner fick jag kontakt med Mustafa Oktay som berättade att pizzerian där han jobbar på i Lövånger var till salu, säger Adil.

För en månad sedan ungefär var köpet av pizzerian klar, och Adil med familj håller på att bygga upp sina nya liv i Lövånger.

–Jag valde Lövånger för att det är en liten ort med korta avstånd till allt. När jag jobbar heltid har jag inget behov av att gå ut på kvällarna, utan tillbringar istället tiden med familjen. Det är bara en kort väg att gå för familjen att komma till mig på jobbet och hälsa på när de vill, menar han

Att Lövånger som ort ligger just där det ligger ser Adil med positiva ögon på.

– Att bo i Lövånger är som att bo i två olika städer. Det är nära till både Skellefteå och Umeå. När jag är ledig kan jag och familjen åka på minisemester till någon av städerna. Det passar oss perfekt. säger Adil.

En av anledningarna till Adils köp av pizzerian i Lövånger var att få ett lugnare arbetstempo och slippa ansvar över flera anställda. Adil funderar ändå på att anställa någon person på deltid innan nästa sommar.

– Jag vet att det är mer att göra under sommaren i Lövånger då det kommer mycket turister och hemvändare. Då är det bra att anställa en till person, menar Adil.

Fram till nyår kommer Mustafa Oktay att dela arbetstiden tillsammans med Adil i verksamheten.

– Det ska bli skönt att minska på arbetstiden. Jag har jobbat nästan hela tiden på pizzerian i två år och känner mig sliten, menar Mustafa.

Men han kommer inte sluta med att baka pizzor.

– Nej inte alls! Jag kommer att hjälpa min bror som driver en pizzeria i Byske.

Adil kommer att göra en del förändringar på pizzerian, men vill skynda långsamt.

– Jag vill lära känna Lövångerborna först innan jag sätter igång med någon form av renovering. Se hur kundpotentialen blir. Om jag tjänar pengar så kommer jag att investera i lokalen och utveckla, menar Adil.

En del förändringar kommer Lövångerborna att se inom en snar framtid. Det gäller främst i menyn, där Adil utlovar en del nyheter.

– Ja det kommer att bli en del nya grillrätter och pizzor. Jag kommer att komponera ihop en speciell pizza just för Lövångerborna, eller en grillrätt. Vi får se vad som händer. Än så länge är det hemligt, ler Adil.

Kommer det att ske någon sorts invigning?

– Vet inte riktigt ännu. Jag funderar på det. Det kanske blir någon sorts invigning i framtiden med olika erbjudanden, säger Adil.

Att bo i Löv-
ånger är som att bo i två olika städer.

Vill du köpa en förskola?

ROBERTSFORS Sugen på en förskola? Nu finns två stycken till salu i Robertsfors.

Nygammal vårdchef hittade hem till Lövånger

LÖVÅNGER Hans hemlängtan till Gärde blev för stor. Peter Bergman sa upp sig från sitt chefsjobb i Norrbotten och flyttade hem på vinst och förlust. Nu är han ny verksamhetschef...

Framgångs-Saga i Skåne

NORRA ÅBYN I våras blev hon yngst någonsin i svenska sportkörningslandslaget och det skrivs hela tiden nya kapitel för Saga Pettersson. Nyligen tävlade hon framgångsrikt i Skåne.

En bra turismsommar i Ratan

RATAN Historiska Ratan är ett stort dragplåster för turismen i Robertsfors kommun. Sommaren har varit över förväntan, både på restaurangen och museumet Tullgården, på campingen....

Mellanbygden med öppet hus i Lövånger

LÖVÅNGER I samband med Lövångers skördemarknad i fredags hade Mellanbygden öppet hus utanför redaktionen. Många kom för att prata med tidningens representanter, ta en kopp kaffe...

Utländska gästerna uteblev

MELLANBYGDEN En tydligt trend på flera campingar är att de utländska gästerna i sommar varit betydligt färre. Rejäla nedgångar syns i antalet gästnätter men en del campingar har...