Lördag 23 oktober 2021

Västerbottens Mellanbygd

Polis och åklagare efterlyser vittnen till en grov misshandel som ägde rum i Lövånger i söndags. Foto: ARKIV

Polisen efterlyser vittnen

En man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern, som sedan tidigare är kända av polisen, misstänks för att i söndags grovt ha misshandlat en kvinna i 40-årsåldern utanför Lövångerskolan. Nu efterlyser polis och åklagare eventuella vittnen till händelsen.

LÖVÅNGER · Published sep 24, 2021 at 16:15

– Det är fortfarande på det sättet att vi efterlyser vittnen, om det är någon som har sett eller hört någonting söndag kväll i Lövånger, i närheten av Lövångerskolan, då är vi intresserade av att dom tar kontakt med polis, säger kammaråklagare Andreas Nyberg, vid Åklagarkammaren i Umeå och fortsätter:

– De kan vara saker som man själv inte tror är av intresse men när man ska lägga pussel så kan varje iakttagelse vara viktigt.

Han har vissa förhoppningar om att det kan finnas vittnen som har sett eller hört någonting.

– Eftersom det har skett utomhus så finns det förutsättningar att någon eller några kan ha sett eller hört någonting.

Den våldsutsatta kvinnan har fått vistas på sjukhus efter händelsen.

– Hon var inlagd på sjukhus ett tag, ett dygn ungefär och hon har vissa dokumenterade skador. Så det ifrågasätts inte att hon har varit utsatt för våld. Att hon varit utsatt för våld är utrett, berättar Andreas Nyberg.

Läs mer i Mellanbygden nästa vecka!

Fler nyheter för Lövånger och mellanbygden

Lövånger-Malin landslagslirare – i två sporter

LÖVÅNGER Malin Gustafsson från Lövånger är unik. Hon gjorde i Nagano-OS 1998 Sveriges första OS-mål i ishockey. Året efter spelade hon fotbolls-VM. Men proffs blev hon aldrig –...
Mellanbygden rekommenderar

Skador på förskoletak kostar 650 000 kronor

ÖVERKLINTEN Det läcker in vatten genom plåttaket på förskolan i Överklinten. Kommunen tror att skadorna har uppstått i samband med snöskottning och vill avsätta 651 500 kronor...

Handelsbanken stänger i Robertsfors

ROBERTSFORS Handelsbankens kontor i Robertsfors kommer att stängas. Bankkunderna hänvisas till Handelsbankens Umeå City efter att kontoret stängs i början av nästa år.

Eskil blev mångmiljonär för en dag

SKELLEFTEÅ/LÖVÅNGER En dag i juli gick telefonen varm för Eskil Hedlund, Skellefteåbo med kopplingar till Lövånger i familjen. Eskil trodde först att det var ett säljsamtal men...
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport